CHP’li Kaya, Yavuz Selim Saha’sını sordu!

CHP’li Kaya, Yavuz Selim Saha’sını sordu!
8 Kasım 2019 13:32

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Kavakmeydan Mahallesi’ndeki Millet Bahçesi içinde yapılması planlanan Yavuz Selim Futbol Sahası’na yönelik, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve halkın yoğun taleplerinin olduğunu belirten CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Trabzon’da futbolun doğduğu, nice yıldız futbolcuların yetiştiği, futbol tarihinin yazıldığı ve bizlerinde top koşturduğumuz Yavuz Selim Sahası için olmazsa olmaz nitelikteki bu öneri ve taleplerin gecikmeksizin inşaatın projesini yürüten TOKİ yöneticileri tarafından önemle dikkate alınmalısı gerekir” dedi.

 

 

Konu hakkında TBMM Başkanlığı’na Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için bir soru önergesi veren CHP’li Kaya, “Yavuz Selim Futbol Sahası’ndaki imalatlarla ilgili düşünce ve talepler yoğun olarak bizlere ve yetkili mercilere iletilmektedir” diyerek şunları sordu:

 

 

SAHA ÖLÇÜLERİ NİZAMİ OLMALI

 

 

“Yapılması düşünülen futbol sahası, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Trabzon’un diğer spor bileşenlerinin talepleri dikkate alınarak, nizami saha ölçülerine göre yapılacak mıdır? Projede çizgi dışı 3 metrelik boşluk bırakılacak mıdır? Bu sahada yılda yaklaşık 450 müsabaka yapılacağı ve zeminin sentetik çim olmasının maliyet açısından bir yük getirmeyeceği dikkate alınarak, saha zeminin sentetik çim olması düşünülmekte midir?

 

 

ASKF’DEN GÖRÜŞ ALINMALI

 

 

Tuvaletler, pisuvarlar, lavabolar, duş yerleri ve soyunma odalarına ilişkin yer ve büyüklük planlamalarında, buraları kullanacak olan kulüplerden görüş alınması düşünülmekte midir? Bölgedeki gençlerin, akşam okul çıkışında idman yapabilmeleri için projeye aydınlatma eklenmesi, ya da daha sonrasında yapılabilmesi için gerekli elektrik altyapısının eklenmesi düşünülmekte midir?

 

 

TEL ÖRGÜ

 

 

Sahanın dışına tel örgü yapılması düşünülmekte midir? Millet Bahçesi’nde zaman geçirecek ve buradaki müsabakaları izleyecekler vatandaşlarımız için erkek ve bayan tuvaletleri yapılacak mıdır? 38 kulübümüzün soyunma odaları yıkıldığı için, bodrum katta yapılacak otopark içerisinde sporcu ve idman malzemelerinin konulabilmesine uygun bir oda planlanmakta mıdır?”