CHP’li Kaya: Yaşlılar geçmişimiz, yaşlılık geleceğimizdir!

CHP’li Kaya: Yaşlılar geçmişimiz, yaşlılık geleceğimizdir!
25 Mart 2020 12:27

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Koranavirüsü nedeniyle sokağa çıkması yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşlara ilişkin sokaklarda görülen saygısızlıklara ve rencide edici sosyal medya paylaşımlarına tepki gösterdi. Kaya, “Yaşlılık tecrübe ve bilgeliktir. Yaşlılar geçmişimiz, yaşlılık geleceğimizdir. Bazıları onları Koranavirüs salgınının sebebiymiş gibi görüyor, göstermeye çalışıyor. Büyük haksızlık ve saygısızlıklar yapıyor. Yaşlılarımızı rencide edici sözler söylemek, davranışta bulunmak, paylaşımlar yapmak, küçümsemek, fazlalıkmış gibi davranmak vicdanlarımızı sızlatıyor. Unutmayalım ki bizler de yarının yaşlılarıyız” dedi.

 

 
Dünyayı etkisi altına alarak Türkiye’ye ulaşan Corona Virüsün yayılımını engellemek için İçişleri Bakanlığı’nın aldığı önlemler içerisinde 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma sınırlaması da var. Bu sınırlama sonrasında temel ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlara ilişkin sosyal medya üzerinden yapılan çirkin paylaşımlar yürekleri burktu. Yaşlıların alay konusu edilmesini içine sindiremeyen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

 
YAŞLILARIMIZA SAYGISIZLIĞI ASLA KABUL ETMİYORUZ!

 
“Yaşlılarımız sevgiyle, ilgiyle, nezaketle yaklaşmamız gereken, saygıda kusur etmememiz gereken büyüklerimizdir. Tecrübeleriyle, bilgelikleriyle bizlere yol gösteren yaşlılarımız baş tacımızdır. Onları görünce ayağa kalkarız, vereceğimiz önemli kararlarda genelde ailemizin en yaşlı üyesine danışırız. Fakat son dönemde sokaklarda ve sosyal medya üzerinden yaşlılarımıza yapılan saygısızca muameleleri görünce yüreklerimiz burkuluyor. Bazı gençlerimizin onur kırıcı davranışlarına ve paylaşımlarına üzülerek tanık olduk. Bu gençlerimizin kendine gelmesi lazım, empati yapması ve kendilerini onların yerine koyarak düşünmesi lazım. Bu zor günlerde herkesi yaşlılarımıza saygıya davet ediyorum. Onların hayatla bağlantısı sokaklar… Hepsi emekli ve dışarı çıkıp yaşıtlarıyla sohbet etmek onları belki de hayata bağlayan tek şey… Evde tek kalma korkusu, ölüm korkusu, dışarıdaki hayattan dışlanmak emin olun yaşlılarımız için çok daha rencide edici olmaktadır. Bu sebeple yaşlılarımızı uyarırken nezaket çerçevesinde uyarmalıyız, ihtiyaçlarının karşılanması için tüm gençlerimizin yardımcı olması çok güzel olur. Bu güzel insanlarımıza evde kalmalarının aslında onların ve toplumun iyiliğine olduğu, saygıyla ve tatlı dille anlatılması lazım. Onlar bizlerin yaşayan en büyük hazineleri, en kıymetlileridir. Unutmayalım ki; yaşlılar geçmişimiz, yaşlılık ise geleceğimizdir. Zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde her zamankinden daha çok yaşlılarımızın dualarına ve tecrübelerine de ihtiyacımız var.”

 
TRABZON İHBAR HATLARINA ULAŞAMIYOR

 
“Trabzon’daki 65 yaş üstü vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Vefa iletişim merkezlerini aradıklarında genellikle ulaşamadıklarını ve çoğu zaman ihtiyaçlarını temin etmek için dışarı çıkmak zorunda kaldıkları duyumlarını alıyoruz. 112, 155 ve 156 hatlarına muhtemel yoğunluktan ulaşılamıyor, bu da yaşlı vatandaşlarımız için bir mağduriyet yaratıyor. O nedenle yetkilileri daha duyarlı davranmaya, bu sorunu çözmeye davet ediyor, tüm yaşlılarımızın ellerinden öpüyorum.”