CHP’li Kaya: Ücretli öğretmenler açlığa mahkum edilmesin!

CHP’li Kaya: Ücretli öğretmenler açlığa mahkum edilmesin!
20 Mart 2020 12:00

CHP Genel Başkan Yardımcıcı ve Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, Koronavirüs salgını için açıklanan 21 maddelik tedbir paketinde ücretli öğretmenlerin yer almamasını eleştirdi.

 
“Ücretli öğretmenler açlığa mahkum edilmesin” diyen CHP’li Kaya basın açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” adını verdikleri, KOVİD-19 salgınının etkilerini azaltmak için 100 milyar liralık kaynak paket açıkladı.

Açıklanan pakette Milli Eğitim Bakanlığında, Halk Eğitim Merkezlerinde, Rehabilitasyon Merkezlerinde özel okullarda çalışan sayıları 200 bine yakın öğretmenimize ilişkin bir desteğin olmaması hayal kırıklığı yarattı. Oysaki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlerin mağdur edilmeyeceğini açıklamıştı.

Yasal düzenleme yapılmaz ve süreç uzarsa ücretli öğretmenlerimiz hiç ücret alamayacaktır. Böyle bir durumda ücretli öğretmenlerimiz açlığa mahkum edilmiş olacaktır.

Konunun önemi ve aciliyeti nedeniyle ücretli öğretmenlerimizin ücret sorununun çözülmesi için TBMM Başkanlığına, T.C. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlaması için bir soru önergesi vererek konuyu kamuoyunun gündemine getirdim.

Son olarak, Milli Eğitim Balkanı Ziya Selçuk ücretli öğretmenlere ücret ödenmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Biz CHP olarak ücretli öğretmenlerin ücret sorununun çözülmesi için TBMM Başkanlığına gerekli yasa değişiklik teklifini veriyoruz. Buradan AKP’ye, küçük ortağı MHP’ye ve Meclis’teki tüm siyasi partilere çağrı yapıyorum. Gelin yasa teklifine destek verin, bu yasayı ivedilikle çıkartıp, ücretli öğretmenlerimizin mağduriyetini ortadan kaldıralım.