CHP’li Kaya: Türkiye Futbol Federasyonu Digitürk’ten teminat aldı mı?

CHP’li Kaya: Türkiye Futbol Federasyonu Digitürk’ten teminat aldı mı?
9 Nisan 2020 09:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Digitürk’ün spor kanalı Beinsports Türkiye Futbol Federasyonu’na bir mektup göndererek, ligler başlayana kadar kulüplere naklen yayın parası ödemeyeceğini bildirmesine ilişkin, TBMM’ye bir soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

 

 

Kaya, TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir teminat alınmış mıdır? Teminat alınmamışsa neden alınmamıştır?” diye sordu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması:

 

Koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart 2020 tarihinden itibaren lig maçları ertelendi. Bu karar sonucu müsabakaları canlı yayınlayan yayıncı kuruluş “Digiturk” de yayınlarına ara verdi.

Digitürk’ün spor kanalı Beinsports Türkiye Futbol Federasyonu’na bir mektup göndererek, ligler başlayana kadar kulüplere naklen yayın parası ödemeyeceğini bildirdi.

Bu karar sonucunda; oyuncuların, çalışanların ücretleri ile giderlerinin büyük bir kısmını bu gelirle karşılayan kulüpler ekonomik sıkıntıya girecektir.

İşçi ücretlerini ödeyemeyen kulüpler işçi çıkartma yoluna gidecek; Süper Lig’de oynayan düşük ücretli oyuncular da sürecin uzaması durumunda ekonomik sıkıntı yaşayacaktır. Bazı kulüplerimizin de iflası gündeme gelecektir.

 

Bu bilgiler kapsamında;
1. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir teminat alınmış mıdır?
2. Teminat alınmamışsa neden alınmamıştır?
3. Yayıncı kuruluşun kalan ödeme tutarı ne kadar?
4. Aylık ödeme ve toplam ödeme ne kadar?
5. Bakanlığınızın bu konuda bir çalışması var mıdır?
6. Bakanlığınızın bir müdahalesi olacak mıdır?