CHP’li Kaya, Trabzon’da durakları gezerek dolmuşçu esnafının nabzını tuttu!

CHP’li Kaya, Trabzon’da durakları gezerek dolmuşçu esnafının nabzını tuttu!
29 Nisan 2020 14:35

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da durakları gezerek dolmuşçu esnafının nabzını tuttu. Sosyal mesafe uygulaması ve boş koltuk uygulaması nedeniyle dolmuşu esnafının büyük mağduriyetler yaşadığını ifade eden Kaya, “Dolmuşçu esnafımız boş koltuk uygulaması nedeniyle 10 kişilik arabasına 5 kişi alarak turunu tamamlıyor. 5 kişi taşımayla, değil para kazanmak yakıt parasını dahi çıkaramıyor. Dolmuşçu esnafımız hükümetten destek bekliyor. Ya yakıt fiyatları ucuzlatılmalı ya da dolmuşçu esnafına maddi destek verilmelidir. Bu talepleri yerine getirilmezse dolmuşçu esnafımızın ayakta kalma şansı kalmaz” dedi.

 

 

Hükümetin koronavirüs tedbirleri, evde kal çağrıları, ekonomik çözümlerle desteklenmediği için vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Koronavirüsün en çok mağdur ettiği kesimlerden biri olan dolmuşçu esnafı çare arıyor. Trabzon dolmuş duraklarını gezerek dolmuşçu esnafı ile görüşen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

 

 

DOLMUŞÇU, YAKIT PARASINI DAHİ ÇIKARAMIYOR

 

 

“Trabzon’da duraklarımızı dolaştım ve gördüğüm manzara çok üzüntü vericiydi. Koronavirüs tehdidi sonrası alınan kararlar gereği sosyal mesafe kuralı ve boş koltuk uygulaması nedeniyle dolmuşçu esnafımız çok ciddi mağduriyetler yaşıyor. Bu şartlarda çalışarak, değil para kazanmak yakıt parasını dahi çıkaramıyor. Bu zor şartlarda fedakârlık yaparak milletine hizmet etmeye devam eden dolmuşçu esnafımız hükümetten destek bekliyor.”

 

 

DOLMUŞÇUNUN AYAKTA KALMA ŞANSI KALMADI

 

 

“Ya yakıt fiyatları ucuzlamalı ya da maddi destek verilmeli ve dolmuşçu esnafımızın ayakta kalması sağlanmalıdır. Dolmuşçu esnafı zararına çalışıyor, evine ekmek getiremiyor. Borçlarını, faturalarını, yakıt paralarını ödeyemiyor. Dolmuşçu esnafımız 1 aydır bu sıkıntıyı yaşarken, hükümet yetkililerinden bir kişi gelip de haliniz durumunuz nedir? Dolmuşlarınız boş gelip gidiyor, maddi sıkıntınız var mı diye sormuyor? Bu sıkıntıya acilen çözüm üretilmesi gerekiyor. Yakıt desteği veya maddi destek şart. Bu talepler yerine getirilmezse dolmuşçu esnafının ayakta kalma şansı kalmadı.”

 

 

360 BİN SERVİŞ ŞOFÖRÜ İŞSİZ KALDI

 

 

Dolmuşçu esnafının yanı sıra servis şoförlerinin de mağduriyetlerine dikkat çeken Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun meslek odalarıyla yaptığı görüşmeler sonucu açıkladığı istatistiklere göre Türkiye genelinde 360 bin servis aracı var. Dışarı çıkamamaları sonucu 360 bin işsiz şoför ve bakmakla yükümlü oldukları aileleri ekonomik darboğazda ve büyük mağduriyetlerle karşı karşıya kalmaktadır. Türkiye genelinde çoğu kamu kurum kuruluşları, özel sektör iş yerleri, firmalar, korona virüsle mücadele kapsamında evden çalışma uygulamasına geçti. Servis çalışanlarının 70 bini de öğrencileri taşıyan okul servisi şoförleridir. Öğrenciler uzaktan eğitim programından dolayı eğitimlerine evde devam ediyorlar. Hal böyleyken çalışanları ve öğrencileri taşıyan servis şoförleri ekmeğinden oldu.”