CHP’li Kaya Trabzon Havalimanı’na uçuş sorununu Meclis’e taşıdı!

CHP’li Kaya Trabzon Havalimanı’na uçuş sorununu Meclis’e taşıdı!
27 Temmuz 2018 14:15

Özellikle yaz aylarında Trabzon Havalimanı’na gerçekleştirilen iç hat uçuşlarında uçak seferlerinin yetersiz kalmasıyla birlikte, bilet fiyatlarında büyük artışlar olması Meclis’e taşındı.

 

 

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, “Trabzon Havalimanı’nı kullanan Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburtlu vatandaşlar ile Trabzon’u ziyaret etmek isteyen turistlerin mağduriyet yaşadığını” ifade etti.

 

Kaya “Trabzon Havalimanı taşınan yolcu sayısı bakımından Türkiye’nin 7. hava limanıdır. Trabzon Havalimanı’ndan taşınan yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 8 artış göstermiştir. Havalimanını kullanmak isteyen yolcular özellikle yaz aylarında iç hat uçuşlarında bilet bulmakta çok zorlanmaktadırlar. Bilet bulunsa da fiyatları çok pahalıdır.

Bu durum Trabzon ve bölge turizmini de olumsuz yönde etkilemektedir.Trabzon Havaalanı’nı kullanan Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburtlu vatandaşlarımız ile şehrimizi ziyaret etmek isteyen turistler büyük mağduriyet yaşamaktadır.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması, Karadeniz Bölgesi’nin turizm potansiyelinin verimli bir şekilde değerlendirilebilmesi için bu sorunun çözümüne yönelik adımların ivedilikle atılması gerekmektedir.” dedi.

 

CHP’li Kaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bu sorunun ivedilikle çözümüne yönelik adımları atması talebiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sundu.

 

Kaya’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a yönelttiği sorular:

 

  1. Trabzon Havalimanı’ndan gerçekleştirilen iç hat uçuşlarına ek sefer konulması ve bilet fiyatlarının makul seviyelere düşürülmesi için bir girişimde bulunacak mısınız?
  2. Turizm amaçlı seyahatlerde Trabzon Havalimanı’na iç hat ve dış hat charter seferlerinin düzenlenmesi için yerel seyahat acentalarını desteklemeyi düşünüyor musunuz?