CHP’li Kaya: Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi neden açılmıyor?

CHP’li Kaya: Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi neden açılmıyor?
6 Eylül 2018 09:34

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da yargıcı atanmayan ancak başsavcısı, kâtibi, yazı işleri görevlileri, hizmetlileri, hatta şoförü olan Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi’nin durumuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

 

 

“Yargıtay’ın iş yükünü hafifletmek ve adaletin daha hızIı yürümesini sağlamak amacıyla, 2014’te istinaf mahkemeleri, yeni adıyla bölge adliye mahkemeleri kurulmuştur.” diyen Kaya şunları kaydetti:

 

Bu mahkemelerden biri de Trabzon’a verilmiştir. Trabzon Bölge Adliye Mahkemesinde 7 duruşma salonu bulunuyor. Mahkeme aynı zamanda Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinden gelen dosyalara da bakabilecek ve birçok kurumu kapatılarak sahipsiz bırakılan Trabzon’umuza önemli bir katkı sağlamış olacak.

 

Bu nedenle, Trabzon Adliyesi’nin eski binası büyük bir onarımdan geçmiş, kapısına ‘’Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi’’ tabelası asılmıştır.

Başsavcısı, kâtibi, yazı işleri görevlileri, hizmetlileri, hatta şoförü atanmıştır.

Bütün bunlar yapılmıştır ama, ne yazık ki yargıç atanmamıştır.

 

Hiçbir iş yapılmadığı halde, 2 yılı aşkın bir süredir buraya atanan görevlilere maaş ödenmektedir. Bina ve diğer giderler kamu tarafından karşılanmaktadır.

İnanıyorum ki oradaki personel de bu durumdan hiç hoşnut değildir.

 

Yargıçlar olmadığı için dosya kabul edilememektedir. Trabzon ve bölge illerinden dava dosyaları Samsun Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmektedir.

Ve tabii ki adaletin tecelli etmesinde ciddi gecikmeler ve mağduriyetler yaşanmaktadır.

 

Trabzon ve hizmet vereceği bölge, Bölge Adliye Mahkemesi’nin işlerlik kazanmasını beklerken, kötü haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmiştir. Erdoğan 100 günlük eylem planı açıklamasında, ‘’Konya ve Sakarya bölge adliye mahkemesinin faaliyete geçireceğiz. Trabzon ve diğer mahkemeleri daha sonraki dönemde ele alacağız’’ diyerek Bölge Adliye Mahkemesi umutlarını bir başka bahara bırakmıştır.

Peki neden Trabzon Bölge Adliye Mahkememize yargıç atanmamaktadır?

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi - Ahmet Kaya1 Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi - Ahmet Kaya2