CHP’li Kaya: Tatil kredi paketindeki adaletsizlikler giderilmeli!

CHP’li Kaya: Tatil kredi paketindeki adaletsizlikler giderilmeli!
10 Temmuz 2020 09:45

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Koranavirüsü nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan turizm sektörünün umutla beklediği tatil kredisi paketinin sektörde hayal kırıklığı yarattığını ve beklentileri karşılamadığını ifade etti.

 

 

Turizm sektöründe 9 bin 500 yetkili seyahat acentesi olmasına rağmen, Turizm paketi uygulamasından sadece 9 firmanın yararlandırıldığını ve bunun büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden Kaya, “Turizm Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum, tatil paketi uygulaması bu haliyle haksızlıklar içermektedir, adaletsizdir. Tatil kredi uygulamasının tüm seyahat acentelerimizi ve tüm bölgelerimizi kapsayacak şekilde ve ivedilikle revize edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Turizmcilerin mağduriyetlerini TBMM Genel Kurulu’nda dile getiren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

NEDEN SADECE 9 FİRMA?

 

 

“Corona virüsü nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan turizm sektörümüzün umutla beklediği desteklerden biri olarak açıklanan tatil kredisi, beklentileri karşılamaktan çok uzaktır ve sektörde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Ülkemizde yaklaşık olarak 9.500 sertifikalı seyahat acentesi varken Turizm Bakanının sahibi olduğu acente de dâhil olmak üzere sadece 9 firma tatil kredisi kapsamına alınmıştır. Bunun sebebi nedir? Diğer turizm firmalarımız bu ülkeye vergi vermiyor mu? Neden sadece 9 firma? Bu 9 firmayı neye göre belirlediniz?”

TATİL PAKETİ REVİZE EDİLMELİ

 

 

“Ayrıca konaklama bedeli ağırlıklı olarak verilen bu kredide tur, transfer ve uçak bileti maliyetleri pek dikkate alınmamıştır. Bu, Karadeniz Bölgemizin bu krediden istenilen düzeyde yararlanamaması anlamına gelmektedir. Buradan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum. Tatil paketi kredisinin tüm seyahat acentelerimizi ve tüm bölgelerimizi kapsayacak şekilde ve ivedilikle revize edilmesini talep ediyorum.”