CHP’li Kaya: Tank Palet Fabrikası’nı Katar’a satanlar 80 milyon liraya zırhlı araç alıyor, bu halk size ne yaptı!

CHP’li Kaya: Tank Palet Fabrikası’nı Katar’a satanlar 80 milyon liraya zırhlı araç alıyor, bu halk size ne yaptı!
15 Eylül 2019 10:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanlığı’nın talebi üzerine 80 milyon lira karşılığından Almanya’dan dört adet S600 Maybach araç alındığı haberlerine tepki gösterdi. Tank Palet Fabrikası’nın 50 milyon dolar bulunamadığı söylenerek Katar’a satıldığını ifade eden CHP’li Kaya, “Bu halk size ne yaptı!” dedi.

 

 

Avrupa Postası’nın haberinde, yaklaşık dört ay önce tamamlanan siparişlerde, Mercedes- Maybach’lar tam 9 kat zırhlanmış olarak Mercedes’ten satın alındığı ve gönderi için önceden belirlenen, güvenliklerin alındığı bir Türk nakliye şirketine teslim edildiği belirtilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya söz konusu habere sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. “Cumhurbaşkanlığı Almanya’dan tanesi 80 milyon liraya, dört adet S 600 Maybach araç satın almış. Yüzlerce koruma, zırhlı araç, olağanüstü güvenlik tedbirleri yetmemiş. Gözlerini hiçbir şey doyurmuyor. ‘Devlet mali deniz… ‘ mantığıyla hareket ediyorlar” diyen Kaya, devamında şöyle dedi:

“Tank Palet Fabrikası’nı 50 milyon dolar bulamadıklarını söyleyerek Katar’a satanlar, 80 milyon liraya zırhlı araç alıyor. Bu halk size ne yaptı.”

1568518980988-kaya