CHP’li Kaya: Seçimler yaklaştıkça AKP toplumu kamplaştırıyor!

CHP’li Kaya: Seçimler yaklaştıkça AKP toplumu kamplaştırıyor!
23 Aralık 2018 15:15

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, “Seçimler yaklaştıkça AKP Genel Başkanı başta olmak üzere iktidar sözcüleri ortamı germeye, inançları kamplaştırmaya çalışmaktadır.” dedi.

 

 

“Ne yazık ki nefret dili yeniden sesini yükseltiyor.” diyen Kaya açıklamasında şunları kaydetti:

 

“Ülkemiz yeni bir seçime gidiyor. Belediye başkanlarını, belediye meclis üyeleri ve bazı illerde de il genel meclisi üyelerini seçeceğiz.
Yazık ki ülkemizde seçimler giderek daha zor koşullarda, adalet ve demokrasi kurallarından uzak yapılıyor.
“Tek Adam”ın her şeye karar verdiği, sarayda oluşturulan yapıyla siyasete egemen olan iktidar, seçimler öncesinde muhalefete karşı her türlü yol ve yöntemi kullanmanın hazırlığı içinde.
Sarayın sorgulanamaz yetkileriyle kullandığı bütçeden, ihale havuzlarından elde edilen gelirlere, devlet- kamu gücüne kadar büyük bir ekonomik güçle karşı karşıyayız.
Koşullar ne kadar zorlu olursa olsun, bu seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğiz ve halkımızla birlikte bu zam ve zulüm düzenine, baskı ve adaletsizliklere hep birlikte “dur” diyeceğiz.
Seçimler yaklaştıkça AKP Genel Başkanı başta olmak üzere iktidar sözcüleri ortamı germeye, inançları kamplaştırmaya çalışmaktadır.
Ne yazık ki nefret dili yeniden sesini yükseltiyor.
İşte bunlardan biri, Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde, AKP’li belediye başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun aynı zamanda suç teşkil ettiğini düşündüğümüz talihsiz sözleri olmuştur.
Basına yansıdığı kadarıyla Bıçakçıoğlu partililerine konuşurken, ‘’Esnaflarımız, vatandaşlarımız iyi düşünsün, öyle karar versinler. 31 Mart’tan sonra bu ilçede ya yeniden iftar çadırı ya da içki masaları kurulacak’’ demiştir.
Bu sözler, insanlarımızı din ya da kültür, yaşam biçimi üzerinden ayrıştırma, karşı karşıya getirme, korkutma amacı taşımaktadır. İftarın da ibadetin de, eğlencenin de bir yeri, zamanı vardır.
Birini diğerinin alternatifi olarak göstermek nasıl bir anlayışın yansımasıdır?
Siyasetin seviyesizleştirilmesidir. İnsanların ayrıştırılmasıdır, zavallılıktır!
Bölücülüktür. İftira ve hakarettir. Ayıptır!
Uzun yıllar köy enstitülerinin ışığıyla ülkemizi aydınlatan, yetiştirdiği onca değerle hala aydınlatmaya devam eden, geçmişte bölgeye örnek olan Beşikdüzü’müzün, nefret dili kullanan böyle bir başkana sahip olmasından dolayı üzüntü duyduğumuzu belirtmek isterim.
Kendisini ABD’nin 100 önceki vahşi batısında zannedip “kasabanın şerifi” ilan eden, köy enstitüsünden kalan yapıların yıkılmasına ”Ahırları yıktık, yurt yapıyoruz” diyen bir kişi ve zihniyet asla ve asla Beşikdüzü’ne yakışmamaktadır.
Kendisini bu sözleri nedeniyle kınıyorum ve gereken cevabı Beşikdüzülülerin güçlü bir biçimde sandıkta vereceğine inanıyorum.
Seçim yarışının, böylesine çirkin ve utanç verici iftiralarla değil düzgün ve ahlaklı bir siyasetle yapılması gerektiğine inanıyorum.