CHP’li Kaya: Özel eğitim gerektiren özel gereksinimli çocukların uzaktan eğitimi nasıl olacak?

CHP’li Kaya: Özel eğitim gerektiren özel gereksinimli çocukların uzaktan eğitimi nasıl olacak?
26 Mart 2020 11:52

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, okullara verilen arada özel eğitim gerektiren özel gereksinimli çocukların durumunu Meclis gündemine taşıdı.

 

 

CHP’li Kaya, Bakan Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları kaydetti:

 

 

Koronavirüs salgını nedeniyle okullara ara verilerek, EBA üzerinden uzaktan eğitim yapılmaya başlandı. Uzaktan eğitim, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un son açıklamasıyla 30 Nisan tarihine kadar uzatıldı.

 

 

Uzaktan eğitimin başlamasıyla birlikte özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın “uzaktan eğitim” sorunu da gündeme geldi.

 

 

Tüm çocuklarımız gibi, özel eğitim gerektiren özel gereksinimli; zihin engelli, öğrenme güçlüğü, davranış bozukluğu, bedensel engelli, konuşma sorunlu, işitme engelli, üstün zekalı, üstün yetenekli ve otizmli vb. çocuklarımıza da engellerine uygun hizmetler verilerek eğitimlerine devam etmeleri gerekmektedir.

 

“Özel eğitim gerektiren özel gereksinimli” çocuklarımızın uzaktan eğitimine ilişkin TBMM’ye, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını için bir soru önergesi verdim.

 

TBMM’ye Verdiğim Soru Önergesi:

 
Koronavirüs salgını nedeniyle 23 Mart 2020 Pazartesi günü Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden başlatılan uzaktan eğitim uygulaması ile verilmeye başlamıştır.

 
Uzaktan eğitimle birlikte özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın “uzaktan eğitim” sorunu da gündeme gelmiştir.
Tüm çocuklarımız gibi, özel eğitim gerektiren özel gereksinimli; zihin engelli, öğrenme güçlüğü, davranış bozukluğu, bedensel engelli, konuşma sorunlu, işitme engelli, üstün zekalı, üstün yetenekli ve otizmli vb. çocuklarımızın da engellerine uygun hizmetler verilerek eğitimlerine devam etmeleri sağlanmalıdır.
Bu bilgiler kapsamında;

1. Bir bütün olarak, özel eğitim gerektiren özel gereksinimli çocukların uzaktan eğitimi nasıl yapılmaktadır?
2. Bu konuda özel hazırlık ve çalışmalar yapılmış mıdır?
3. Eksiklikler varsa hangi alanlardadır?
4. Bu konuda nasıl bir çalışma yürütülmektedir?