CHP’li Kaya: Öğretmen karın tokluğuna değil, insan onuruna yakışır maaşa çalışmalı!

CHP’li Kaya: Öğretmen karın tokluğuna değil, insan onuruna yakışır maaşa çalışmalı!
23 Kasım 2020 23:01

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Öğretmenlerimizin karın tokluğuna değil, insan onuruna yakışır bir ücret aldıkları, hiçbir öğretmenin atanamadığı için canına kıymadığı bir Türkiye diliyorum. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere bugün aramızda olmayan tüm öğretmenlerimizi saygı rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş ve aydın bir nesil yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda öğretmenlerin mesleki çalışma şartlarına dikkat çeken Kaya, şunları söyledi:

 

BİZLERE IŞIK OLAN ÖĞRETMENLERİMİZE MİNNETTARIZ

 

 

“Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir.’ Hür ve bağımsız bir millet olmamızda büyük emekler veren, milleti sefaletten kurtaracak bir bilince erişmemizde bizlere ışık olan öğretmenlerimize minnettarız. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkündür. Bizimle hayatı paylaşan; bize hayatı öğreten, birey olma çabamızda yol gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.”

 

ÖĞRETMEN YOKSULLUK SINIRI ALTINDA MAAŞ ALMAMALI

 

 

“Öğretmenlerimizin ek iş yapmadan geçinebildikleri, sadece karın tokluğuna değil, sosyal yaşantılarına da yetebilecek düzeyde insan onuruna yakışır bir ücret almaları gerekmektedir. Hiçbir öğretmen ne çalışırken ne de emekli olduklarında yoksulluk sınırının altında aylık almamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğumuz öğretmenlere 3600 ek gösterge kanun teklifimiz reddedilmişti. Tüm partiler bu konuda uzlaşmalı ve öğretmenlerimize hakkı olan 3600 ek gösterge verilmelidir. Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamalarının son bulduğu, tüm öğretmenlerimizin devlet nezdinde kadroya alındığı bir sistem hem öğretmenlerimizin omuzlarındaki yükü azaltacak hem de Türk eğitim sistemini daha çağdaş bir düzeye taşıyacaktır. Öğretmenlerimizin mesleki şartları ivedilikle masaya yatırılmalı, eğitim sendikaları, sivil toplum kuruluşlarıyla istişareli bir şekilde belirlenen sorunlar tek tek çözüme kavuşturulmalıdır.”

 

 

138 BİNDEN FAZLA ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 Sayıştay denetim raporunda, öğretmen açığı sorununa dikkat çekilmişti. Türkiye genelinde birçok ilimizde öğretmen açığı var. Sayıştay raporunda toplam öğretmen açığının 138 binden fazla olduğu belirtilmişti. Bu sene pandemi sebebiyle daha fazla öğretmeniz emekli oldu. Öğretmenlerimiz bu yıl Milli Eğitim Bakanı’ndan 60 bin öğretmen ataması bekliyor. Sayıştay raporlarına yansıyan bu öğretmen açıklarının kapatılması için bu atamanın 2021’de gerçekleşmesi gerekmektedir.”

 

 

ŞEHİT ÖĞRETMENLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ…

 

 

“Her 24 Kasım’ı buruk kutlamamıza neden olan şehit öğretmenlerimizin acısı hala yüreğimizdedir. Her biri bu ülkenin aydınlık geleceğine hizmet etmekteydi fakat hain pusularla hayattan koparıldı. 12 Temmuz 2017’de Tunceli’de şehit düşen öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı, 9 Haziran 2017’de Batman’da şehit düşen öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın’ı, 4 Eylül 2011’de Tunceli’de şehit düşen öğretmenimiz Dilay Kerman’ı, 9 Ekim 1997’de Mersin’de şehit düşen öğretmenimiz Mustafa Özkan’ı ve hain terör örgütleri tarafından şehit edilen hiçbir öğretmenimizi unutmadık, unutmayacağız. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit edilen öğretmenlerimiz başta olmak üzere bugün aramızda olmayan tüm öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum.”