CHP’li Kaya: Milletin parasıyla lüks düşkünlüğü yapmak Meclis’e yakışmaz!

CHP’li Kaya: Milletin parasıyla lüks düşkünlüğü yapmak Meclis’e yakışmaz!
3 Ağustos 2018 14:15

AKP hükümeti temsilcileri tarafından her fırsatta tasarruf tedbirleri alınacağı ifade edilmesine rağmen kamu kurumlarınca yapılan lüks harcamalar Meclis’e taşındı.

 

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya bu harcamaların kamuoyu vicdanını sızlattığını belirterek “Ekonomideki yanlış politikaların bedelini vatandaş yoksul kalarak, kemer sıkarak öderken; milletin parasıyla, milletin meclisinde “lüks düşkünlüğü” yapılması kabul edilemez.” dedi.

 

Kaya şunları kaydetti:

 

“AKP hükümeti temsilcileri tarafından her fırsatta tasarruf tedbirlerialınacağı ifade edilmesine rağmen kamu kurumlarınca yapılan lüks harcamalar kamuoyunun vicdanını sızlatmaktadır.
Önceki Meclis Başkanı İsmail Kahraman döneminde, Meclis Başkanlığı’nca seçimlerden kısa bir süre önce 2019 ve 2020 yıllarında kullanacak makam araçları için ihaleye çıkılmış ve ihale tekliflerininyüksek maliyetli oluşu nedeniyle ihaleden vazgeçilmişti.”

 

CHP’li Kaya TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorularına yanıt istedi:

 
“Basına yansıyan haberlere göre lüks makam aracı kiralanması için yeni ihale kararı alındığı ve kiralanacak araç sayısının da arttırıldığı bildirilmiştir.
1. Halihazırda TBMM Meclis Başkanlığı’na ait hangi model ve hangi marka özelliklerinde kaç adet makam aracı bulunmaktadır?
2. 2017-2018 yılları için hangi model ve hangi marka özelliklerinde kaç adet makam aracı kiralanmıştır? Kira süresi ve kira maliyeti ne kadardır?
3. Meclis Başkanlığı’nca kullanılan makam araçlarının yakıt bedeli ile birlikte son 1 yıllık maliyeti ne kadardır?
4. “Yüksek maliyet”nedeniyle iptal edilen araç kiralama ihalesinin tekrar gündeme alınmasının gerekçesi nedir?Bu karar bir çelişki değil midir?”