CHP’li Kaya, Meclis’te Trabzonspor formasıyla basın toplantısı yaptı!

CHP’li Kaya, Meclis’te Trabzonspor formasıyla basın toplantısı yaptı!
23 Haziran 2020 12:00

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Türk futbolunda son yıllarda yaşanan her olayın altından, Göksel Gümüşdağ’ın çıktığını ifade etti. Gümüşdağ’ın Türk futboluna yönelik operasyonlarına, tek tek değinen Kaya, “Futbolumuzun içine yuvalanmış kirli yapılara artık dur diyelim. Ayrımcılık, imtiyaz değil; Temiz futbol, adalet istiyoruz. Emeğimizin çalışmasından bıktık, usandık. Sayın Cumhurbaşkanını göreve çağırıyoruz” dedi.

 

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Göksel Gümüşdağ’ın, son 16 yıldır Türkiye Futbol Federasyonu’nun ve Merkez Hakem Kurulu’nun içinde örtülü bir yapı oluşturduğuna dikkat çekti. Gümüşdağ’ın kimi zaman maçların hakemlerini, kimi zaman VAR hakemlerini, hakemler eliyle maç sonuçlarını belirlediğine değinen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

SELÇUK DERELİ HAKLI ÇIKTI!

 

 

“Birkaç gün önce Eryaman’da Başakşehir-Ankaragücü arasında bir müsabaka oynandı. Küme düşme riski olan Ankaragücü, bütün gayretiyle varlığını ortaya koyarak, 1 gol attı. Ardından ilerleyen dakikalarda 2. golünü attı. Ofsayt olarak nitelendirdikleri pozisyonun ardından, Ankaragücü’nün buz gibi golü iptal edildi. Ankaragücü’nün 3 puanı alındı ve Başakşehir’e verildi. Ankaragücü, bu 3 puan yüzünden küme düşerse bunun hesabını kim verecek? O maçın hemen öncesinde FİFA önceki hakemlerimizden Selçuk Dereli akşam 19:43’te bir tweet atmıştı. Maç Cuma günü akşam 21:00’da oynanıyor. Diyor ki; ‘MKE Ankaragücü- Başakşehir maçını dikkatle izleyeceğim. Özellikle Hüseyin Göçek’i (!)’ Hakemimiz bu tweeti attıktan 1 saat 15 dakika sonra maç başlıyor. Ve o maç şaibeleriyle, hakem hatalarıyla tarihe geçen bir maç oluyor. Bu bir tesadüf değildir. Maç sonrasında Trabzon’da infial oldu. Trabzon’umuzun bütün yerel gazeteleri, manşetlerinde “Her yol ona çıkıyor” başlığıyla Göksel Gümüşdağ‘ı işaret etti.”

 

 

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ, GÜCÜNÜ SAYIN CUMHURBAŞKANINDAN ALIYOR

 

 

“Göksel Gümüşdağ’ın Türk futboluna yönelik onlarca operasyonu var. Bu operasyonları sadece Trabzonspor’a, Ankaragücü’ne yapmıyor. Beşiktaş’a, Galatasaray’a, Fenerbahçe’ye, Sivasspor’a da haksızlık yapıyor. Gümüşdağ, Türk futboluna nasıl operasyon çekiyor? Bu gücü nereden alıyor? Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyor. Göksel Gümüşdağ, 2002’den beri AKP’de siyaset yapan biridir. Siyasetten aldığı güçle, Türk futbolunu dizayn etmeye çalışıyor. Trabzonspor Kulübü olarak bu yapılan haksızlıkları asla kabul etmeyeceğiz. Biz istiyoruz ki takımlar, sahada hakkıyla, emeğiyle kazanabilsinler. Saha sonuçları masa başında belirlenmesin. Sırtını siyasete dayayanlar hiçbir kulübümüzün, futbolcumuzun hakkını, emeğini çalmasın.”

AYRIMCILIK, İMTİYAZ DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ

 

 

“Türk futbolunda Anadolu devrimini gerçekleştiren Trabzonspor; altyapısından yetiştirdiği genç oyuncularıyla, tertemiz ve onurlu bir mücadele ile adım adım şampiyonluğa yürümektedir. Trabzonsporlular olarak, ayrımcılık, imtiyaz istemiyoruz. Temiz futbol ve adalet istiyoruz. Emeğimizin çalınmasından, haksızlıklardan bıktık, usandık. Futbolumuzun içine yuvalanmış kirli yapılara dur denilmesini istiyoruz. Biz hiç kimsenin hakkını yemedik. Kimsenin de hakkımızı yemesine izin vermeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin.”

 

 

Göksel Gümüşdağ’ın Türk futboluna yönelik operasyonlarının örneklerini şöyle sıralayabiliriz.

 

 

· 2019’da oynanan Galatasaray – Konyaspor Maçında Galatasaray aleyhine penaltı kararı veren Hüseyin Göçek ile VAR’da bulunan Halis Özkahya’nın hakemlikleri askıya alınmıştı. Göksel Gümüşdağ yanına bazı kulüp başkanlarını da alarak Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya’nın hakemliklerine kaldığı yerden devam etmelerini sağlamıştı.

· Başakşehir’in Galatasaray’a 2-0 kaybettiği müsabaka sonrası, Göksel Gümüşdağ maçın hakemi Halil Umut Meler’in odasına girerek ağıza alınmayacak hakaretler ve tehditler yağdırdı. Meler hakem odasında ağladı ancak bu olay ne gözlemci raporuna ne de hakem raporuna yansıdı.

· Hakem Suat Arslanboğa, Beşiktaşlı futbolcu Adem Ljajic’in kendisine yaptığı harekete kırmızı kart yerine sarı kart gösterince hakemliği bitti. TFF tarafından sözleşmesi feshedilen Arslanboğa’nın araya soktuğu adamlar Gümüşdağ’dan ricacı oldu ve Suat Arslanboğa hakemliğe geri döndü.

· Süper Lig’in 16. haftasında oynanan ve Hüseyin Göçek’in yönettiği Adanaspor-Başakşehir karşılaşmasında Başakşehir lehine 72. dakikada golü vermeyen yan hakem Erkan Akbulut, Göksel Gümüşdağ’ın hışmına uğradı ve klasman düşürüldü.

· Ümit Öztürk’ün yönettiği, VAR’da Mete Kalkavan’ın olduğu karşılaşmanın ardından Göksel Gümüşdağ yine hakem odasına giderek müsabakanın dördüncü hakemi Koray Gençerler’e hakaret etti. Bu olay ne hakem ne de gözlemci raporuna yansımadı.

· Başakşehir’in 82. dakikada attığı gol VAR sisteminde elektrikler gittiği için çalışmayınca yan hakemin kararıyla iptal edildi. Bu karar sonrası her hafta maç alan Serkan Çınar, Göksel Gümüşdağ’ın gazabına uğradı ve 4 ay maç alamadı.

· Göksel Gümüşdağ’a yakınlığıyla bilinen Halis Özkahya, altıpasın içinde elle müdahaleye rağmen Sivasspor’un penaltısını vermedi. Ardından Trabzonspor’un Gaziantep FK ile oynadığı maçı yöneten Özkahya, Abdülkadir Ömür’ün net golünü faul gerekçesiyle VAR’da iptal etti

 

 

ahmet kaya göksel güşdağ Güne Bakış Karadeniz Gazetesi Kuzey Ekspres puan tablosu

Son Nokta

Taka