CHP’li Kaya: Maçlar ertelendi Digitürk abonelerinden vermediği hizmetin ücretini alacak mı?

CHP’li Kaya: Maçlar ertelendi Digitürk abonelerinden vermediği hizmetin ücretini alacak mı?
5 Nisan 2020 14:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Covid-19 salgını nedeniyle lig maçlarının ertelendiğini, müsabakaları canlı yayınlayan yayıncı kuruluş “Digiturk”ün de yayınlarına ara verdiğini hatırlatarak; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından yanıtlanması için TBMM’ye bir soru önergesi verdi.

 

 
Kaya, TBMM’ye verdiği soru önergesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na “Yayıncı kuruluş Digiturk liglerin süresiz ertelendiği bir dönemde, vermediği hizmetin ücretini talep etmeye devam edecek midir? diye sordu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın TBMM’ye verdiği soru önergesi:

 
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart 2020 tarihinden itibaren lig maçlarının ertelendiğini açıkladı. Bu karar sonucu müsabakaları canlı yayınlayan yayıncı kuruluş “Digiturk” de yayınlarına ara verdi.
Yüksek fiyat politikasıyla aboneleri tarafından eleştirilen Digiturk’te paket yayın fiyatları 19 TL’den başlayarak, 169 TL’ye kadar çıkmaktadır. Ticari işletmeler, eğlence yerleri, kahveler ve kafelerde ise yıllık abonelikler on binlerce lira ile faturalandırılmaktadır.
Bu bilgiler kapsamında;
1. Yayıncı kuruluş, liglerin süresiz ertelendiği bir dönemde, vermediği hizmetin ücretini talep etmeye devam edecek midir?
2. Ücret talep edilecekse, Bakanlığınızın bir müdahalesi olacak mıdır?
3. Yayıncı kuruluş maçların oynanmadığı süreçte; abonelerine koşulsuz üyelik iptali ya da indirim gibi kolaylıklar sunacak mıdır?
4. Kulüplere, müsabakaların oynanmadığı süreçte yayın haklarıyla ilgili ödemelere devam edilecek midir?
5. Kulüplere ödemelerde ertelenme ya da indirim yapılacaksa; bu uygulama diğer abonelere de yapılacak mıdır?