CHP’li Kaya: LGS sınavına alınmayan öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilecek?

CHP’li Kaya: LGS sınavına alınmayan öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilecek?
25 Haziran 2020 16:50

20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavında bazı okullarda okul idarecileri tarafından bazı öğrenciler “başarısız oldukları” ve “okul puanını” düşürecekleri gerekçesiyle sınava alınmayarak mağdur edildi.

 

 

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Başkanı Ziya Selçuk’a, sınava alınmayarak mağdur edilen öğrencilerin, mağduriyetinin nasıl giderileceğini sordu.

 

 

CHP’li Kaya, önergesinde şunları kaydetti:

 

 

20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavında bazı okullarda okul idarecileri tarafından bazı öğrenciler “başarısız oldukları” ve “okul puanını” düşürecekleri gerekçesiyle sınava alınmamıştır.
Trabzon/Düzköy İlçesi’nde bulunan İmam Hatip Lisesinde sınava girmek için okula gelen 4 öğrenci, okul idarecileri tarafından “Siz başarısızsınız, bu sınavda okulun puanını düşürürsünüz” denilerek sınava alınmamıştır.
Van/Muradiye Babacan İlkokulu’nda da sınava girmek için okula gelen 28 çocuktan sadece 8’i sınava alınmış, 20 öğrenci sınava alınmamıştır. Okul Müdürü Caize Çelik ailelerin ve çocukların tüm ısrarına rağmen öğrencileri sınava sokmamıştır.

 
Ailelerin İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve Kaymakamlığa yaptıkları başvurular da sonuçsuz kalmıştır.
Bu bilgiler kapsamında;
1. Trabzon/Düzköy ve Van/Muradiye’de LGS sınavına alınmayan öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilecektir?
2. Okul idarecilerinin öğrencileri sınava almama yetkileri var mıdır?
3. Benzer olaylar başka okullarımızda da yaşanmış mıdır?
4. Öğrencileri başarısız diye sınava almayan idareciler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa başlatılacak mıdır?