CHP’li Kaya: Köylümüzün ekmeğinde gözü olan, karşısında bizi bulur! ‘Fındık en az 25 Lira olmalıdır’

CHP’li Kaya: Köylümüzün ekmeğinde gözü olan, karşısında bizi bulur! ‘Fındık en az 25 Lira olmalıdır’
23 Temmuz 2020 09:52

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, fındık hasadına sayılı günler kala TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Tarım Bakanı tarafından 665 bin ton olarak açıklanan rekoltenin gerçeklerle ilgisinin olmadığını söyledi. Kaya, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi rekolteyi olduğundan yüksek açıklayan AKP Hükûmeti, fındık fiyatlarını düşürmeye çalışan fındık kartellerine teslim olmuş, üreticinin değil yine fındık kurtlarının yüzünü güldürmüştür” dedi.

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda şunları söyledi:

 

 

REKOLTE OLDUĞUNDAN YÜKSEK AÇIKLANDI

 

 

“Fındık hasadına sayılı günler kaldı. Bu yıl geçen yıla göre fındığın daha az, rekoltenin düşük olacağı bekleniyorken, Tarım Bakanı rekolteyi 665 bin ton olarak açıklayarak büyük bir skandala imza atmıştır. Açıklanan rekoltenin, gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Geçmiş yıllarda olduğu gibi rekolteyi olduğundan yüksek açıklayan AKP Hükûmeti, fındık fiyatlarını düşürmeye çalışan fındık kartellerine teslim olmuş, yine fındık kurtlarının yüzünü güldürmüştür.”

FINDIK EN AZ 25 LİRA OLMALIDIR

 

 

“Hükûmet, yerli ve millî stratejik ürünümüz olan fındığa hak ettiği değeri vermeli ve üreticimizi mağdur etmeyecek bir fındık fiyatını bir an önce açıklamalıdır. Corona salgını nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, maliyetlerde yaşanan artışlar ve refah payı göz önünde bulundurulduğunda bu sezon fındık fiyatlarının en az 25 lira olması gerektiğini ifade ediyoruz.”

 

 

KAN TER İÇİNDE FINDIK TOPLAYAN ÜRETİCİLERİMİZİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ

 

 

“Fındık bahçelerinde kan ter içinde, bin bir emekle fındık toplayan, bir lokma helal ekmek için mücadele eden Karadeniz köylüsünün ekmeğinde gözü olanlar karşılarında bizleri bulacaktır. Fındık üreticilerimiz sahipsiz değildir. Üreticilerimizin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz.”