CHP’li Kaya: Koronavirüs tedbirleri yetersiz, muhtarlar zor durumda!

CHP’li Kaya: Koronavirüs tedbirleri yetersiz, muhtarlar zor durumda!
14 Nisan 2020 13:35

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, koronavirüs salgını nedeniyle işyeri kapanan, kepenk indiren, işsiz kalan ya da hiçbir geliri olmayan vatandaşların; köy ve mahalle muhtarlıklarına giderek yardım talebinde bulunduğunu belirterek fakirlik kağıdı almak isteyen vatandaşların da muhtarlıklara gelmesiyle; sağlık açısından büyük risk oluşturacak yığılmaların yaşandığını ifade etti.

 

 

 

 

Kaya, verdiği soru önergesinde şunları kaydetti:

 

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar aracılığıyla maske ve kolonya dağıtımı yapılacağı açıklamasından sonra, muhtarlıklardaki insan yoğunluğu daha da artmış, sağlık açısından tehlikeli boyutlara ulaşmıştır.

Konuya ilişkin TBMM’ye İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bir soru önergesi verdim.

Muhtarlarımızı seçim dönemlerinde saraya davet edip oy isteyen, nutuk atan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarımızın sorunlarıyla ilgilenmesini bekliyoruz.
Koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda işyeri kapatılmış, binlerce işçi işinden çıkartılmış, esnaf kepenk indirmiş, gündelik çalışanların da gelir kapıları tamamen kapanmıştır.

İşyeri kapanan, kepenk indiren, işsiz kalan, hiçbir geliri olmayan fakir ve dar gelirli vatandaşlar bu süreçte; köy ve mahalle muhtarlıklarına gelerek yardım talebinde bulunmaktadır.

Diğer yandan fakirlik kağıdı almak isteyen vatandaşlarımızın da muhtarlıklara gelmesiyle; muhtarlıklarda sağlık açısından büyük risk oluşturacak yığılmalar oluşmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da muhtarlar aracılığıyla maske ve kolonya dağıtımı yapılacağı açıklamasından sonra, muhtarlıklardaki insan yoğunluğu daha da artmış, sağlık açısından tehlikeli boyutlara ulaşmıştır.

Muhtarlarımız hem vatandaşın hem de kendi sağlıklarının risk altında olduğunu bildirmektedir

 
Bu bilgiler kapsamında;
1. Koronavirüs salgını nedeniyle, muhtarlıklar tarafından yürütülen yardım dağıtımı var mıdır?
2. Kolonya ve maske dağıtımı muhtarlar eliyle de yapılmakta mıdır?
3. Muhtarlar eliyle yürütülen yardım kampanyası yoksa Bakanlığınızca gerekli bilgilendirme ve açıklama yapılacak mıdır?
4. Muhtarlarımıza yoğun çalışmalarından dolayı ek bir ödeme yapılmakta mıdır?
5. Muhtarların koronavirüsten korunmaları için ek tedbirler alınmış mıdır?
6. Gerekli tedbirler alınmışsa, alınan tedbirler nelerdir?