CHP’li Kaya o kitaplar hakkında önerge verdi!

CHP’li Kaya o kitaplar hakkında önerge verdi!
24 Ocak 2020 13:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere dağıttığı, başı açık kadınları çocuklara şiddet ve istismar uygularken, başı kapalı kadınları ise şefkat gösterirken resmettiği kitaplar hakkında TBMM’ye soru önergesi verdi.

 

 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM’ye soru önergesi veren Yıldırım Kaya konu hakkında bir de basın açıklaması yaptı.

 

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın açıklaması:

 
Milli Eğitim Bakanlığı kadınlar üzerinden algı operasyonu yapıyor

 

 
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “Psikososyal Önleyici Destek Programı” için hazırlatarak hizmet içi eğitimlerde rehber öğretmenlere dağıttığı kitapta; doğal afet, terör ve cinsel istismar gibi olaylar anlatılırken, başı açık kadınlar çocuklara şiddet ve istismar uygularken, başı kapalı kadınlar şefkat gösterirken resmedilmiştir.

 

 
Kitaptaki resimler, farklı özelliklere sahip kesimleri karşı karşıya getirerek, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmektedir.  Bu tür algı operasyonları toplumsal barışımızı, huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozacak girişimlerdir.
Konuya ilişkin olarak, T.C. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM Başkanlığına bir soru önergesi vererek aşağıdaki soruları sorduk.

 
1. Bu tür algı çalışmasıyla Milli Eğitim Bakanlığımız neyi amaçlamaktadır?
2. Toplumsal barışımızı hedef alan kitaplar toplatılacak mıdır?
3. Kitapların hazırlatılması ve dağıtılasından sorumlu olan kişiler hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?

 

 
Ne T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, ne de başka bir kurum, kuruluş ya da kişi, kadınlarımızın kılık kıyafeti üzerinden algı operasyonu yapamaz. Bu hukuken suçtur, vicdanları yaralayan bir girişimdir.
CHP olarak; halkı bölen, cepheleştiren, ötekileştiren bu tür algı operasyonlarına asla izin vermeyeceğiz

 

1 2 3