CHP’li Kaya: Kapatılan köy okulları açılsın!

CHP’li Kaya: Kapatılan köy okulları açılsın!
25 Ağustos 2020 11:45

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, kapatılan köy okullarının açılması için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulundu.

 

 

CHP’li Kaya taşımalı eğitim sistemiyle mağduriyetlerin arttığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

 

 

CHP Kırşehir İl Başkanımız Baran Genç, Kırşehir Milletvekilimiz Metin İlhan, köy muhtarımız, eski okul müdürümüz, ilkokulda okuttuğum öğrencilerim ve köy halkı İle birlikte Kırşehir Merkez Karahıdır Köyünde kapatılan “Kırşehir Karahıdır İlkokulu ve Ortaokulunda” incelemelerde bulunduk.

 

 

Hayırseverlerin ve köylülerin de desteğiyle eğitime devam eden, benim de 1994 yılında öğretmenlik yaptığım 15 derslikli, Kırşehir Karahıdır İlkokulu ve Ortaokulunun çürümeye terk edilmesi içimizi yaktı. Yakın köylerdeki çocukların da eğitim görebileceği mesafedeki bir okul kapatılarak, eğitimin taşımalı hale gelmesi Karahıdır köyü ve çevre köyleri mağdur etmiştir.

 

 

Pandemi sürecinde okullarımız 31 Ağustos’ta uzaktan eğitime başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı 21 Eylül’de de yüz yüze eğitimin başlayabileceğini açıkladı. Ancak yüz yüze eğitim için en az 250 bin dersliğe ve öğretmene ihtiyacımız var.

Bu aşamada kapatılan 20 bin köy okulumuzun açılması büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır.

 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a pandemi döneminden önce de kapatılan köy okullarının açılması için defalarca çağrıda bulunmuştum. Şimdi de köy okullarının açılması için çağrıda bulunuyorum. Ancak bu defa çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, vatandaşlarımızın pandemiden kaynaklı can güvenliği için de çağrıda bulunuyorum. Böylesine olağanüstü bir dönemde taşımalı eğitime son verilerek, 20 bin köy okulunun açılması can güvenliği açısından çok değerli ve yerinde bir karar olacaktır.

 

 

Ziya Hocam köy okullarının açılışını Karahıdır İlkokulu ve Ortaokulunu açarak başlatabilirsiniz. Alacağınız bu kararla; hem derslik ihtiyacını büyük ölçüde karşılarsınız, hem çocuklarımızın can güvenliğini sağlamış olursunuz, hem de çürümeye terk edilmiş okullarımızı eğitimin hizmetine açarak milli servetimizi kurtarmış olursunuz