CHP’li Kaya, kahveci esnafının sesi oldu!

CHP’li Kaya, kahveci esnafının sesi oldu!
1 Temmuz 2020 12:11

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda, kahveci esnafının coronavirüsten kaynaklanan mağduriyetlerini dile getirdi. Kaya, “Kahveci esnafının artık dayanacak gücü kalmadı. Hükümete sesleniyorum. Kahveci esnafının sesini duyun ve gereğini yapın” dedi.

 

 

Coronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan ve 1 Haziran tarihinde yeniden açılan kahvehanelerin, sahiplerinin mağduriyetleri devam ediyor. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, esnafın mağduriyetinin hat safhada olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

 

3 AY BOYUNCA KURUŞ KAZANMADIK

 

 

“Coronavirüs nedeniyle seksen gün boyunca kapalı tutulan kahvehaneler 1 Haziranda tekrar açıldı. Tabii, buna “açılmak” denirse… Bir kahveci esnafımızla konuştum. Söylediklerini aktarıyorum: ‘Kapat’ dediler, kapattık. Üç ay cebimize kuruş para girmedi. ‘Kapat’ diyenler gelip hâlimizi hatırımızı sormadılar. ‘Aç mısınız, susuz musunuz, evde ekmeğinizi var mı?’ demediler.”

;

ESNAFIN SESİNİ DUYUN, GEREĞİNİ YAPIN

 

 

“Sonra ‘Açın’ dediler. Masalar arasına mesafe koyduk, her türlü tedbiri aldık, ama hâlâ oyun oynatmamıza izin vermiyorlar. Maçları oynatıyorlar, ama biz oyun oynatamıyoruz. Oyun yoksa müşteri de yok. Bu yüzden işlerimiz yüzde 70 nispetinde azaldı. Şu an tamamen zararına çalışıyoruz. Bu şekilde ayakta durmamız mümkün değil. Sigortamız, vergimiz, kiramız, çoluğumuz çocuğumuz var ama bizi düşünen yok. Böyle giderse iş yerlerimizi kapatacağız, aç kalacağız.” Kahvehaneci esnaflarımızın durumu bu. Hükûmete sesleniyorum. Artık bu sesi duyun ve gereğini yapın.”