CHP’li Kaya ‘İşte AKP’nin 18 yılda sattıkları’ diyerek 13 metrelik liste açtı!

CHP’li Kaya ‘İşte AKP’nin 18 yılda sattıkları’ diyerek 13 metrelik liste açtı!
12 Aralık 2020 09:31

CHP Trabazon milletvekili Ahmet Kaya Meclis kürsüsünde “İşte CHP’nin yaptıkları ve AKP’nin sattıkları” diyerek iki ayrı listeyi yere serdi.

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda Merkezi Yönetim Bütçesi üzerine konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya “Biri CHP’nin bu ülkeye yaptıkları, diğeri AKP’nin 18 yılda sattıkları” diyerek elindeki iki listeyi de yere serdi.

 

Kaya, CHP ile ilgiliyi listeyi yere serdikten sonra “Bu liste CHP’nin yaptığı fabrikalar, limanlar, sanayi tesislerinin listesidir” dedi. Ardından AKP ile ilgili listeyi de yere seren Kaya, “Şu gördüğünüz liste de AKP’nin 18 yılda sattıklarının listesidir” diye konuştu. .

İşte Kaya’nın o konuşması:

Değerli arkadaşlar, bütçe görüşmelerindeyiz. Vatandaşlar arıyor “Değerli Vekilim, bütçede bizim için ne var?” diye soruyorlar. “Maalesef istediğiniz hiçbir şey yok.” demek zorunda kalıyorum.

 
Esnaflar arıyor, gençler arıyor, maalesef bunu söylüyorum arkadaşlar. Nasıl olsun? Bakın, bütçe rakamlarına baktım yatırıma 89,1 milyar lira ayrılmış, faiz giderlerine 179,5 milyar ayrılmış. Yani görünen şu ki: Memleketi batırmışsınız, faiz ve borç sarmalının içine sokmuşsunuz. Esnaflarımız dükkânlarını kapatmışlar, esnaflarımız destek bekliyor. Bir genelge yayınladınız, esnaflarımıza dediniz ki: “Dükkânlarınızı kapatın.” Hay, hay. Esnaflarımızın tamamı bu genelgenize uyarak hareket etti fakat ondan sonra esnaflarımıza “Hâliniz nicedir, nasıl geçiniyorsunuz, evinize ekmek götürebiliyor musunuz?” diye sormadınız.

 
Şimdi, arkadaşlar, madem bu genelgelerle bu işler çözülebiliyor, bir genelge daha yayınlayın ve deyin ki: “Esnaflarımızın kirasını biz ödeyeceğiz, esnaflarımızın vergilerini biz ödeyeceğiz. Esnaflarımızın kredi borçlarını erteliyoruz”. Bunu esnaflarımız için, milletimiz için yapmak zorundasınız. Dünyanın birçok ülkesinde, birçok ulus -üzülerek söylüyorum- bunu vatandaşlarına yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir bunun gereğini de yapmak zorundasınız. Fakat sizin böyle bir derdiniz yok arkadaşlar, sizin millet diye bir derdiniz yok maalesef.

 
Sayın Cumhurbaşkanı geçenlerde bir açıklama yaptı. Dedi ki: “Bazı ülkelere para desteği veriyoruz, 156 ülkeye de sağlık malzemesi ve ekipman desteği veriyoruz.” Allah’ım sen aklımıza mukayyet ol dedim bu sözleri duyduktan sonra. Arkadaşlar, kriz döneminde bu Korona virüsü ortaya çıktıktan sonra IBAN atıp bu milletten para topladınız. Şimdi o paralarla Tunus’a 5 milyon dolar, Somali’ye 3,5 milyon dolar yardım gönderiyorsunuz. Ya memlekette millet aç, esnaf dükkânlarını kapatmış, emekli geçinemiyor bu kadar sıkıntı varken siz tüyü bitmemiş yetimin parasını hoyratça başka ülkelere gönderiyorsunuz, buna hakkınız yok, bunu bir kere bilmelisiniz. Eğer paramız varsa, eğer imkânlarımız varsa elbette yardım edeceğiz, biz yardımsever bir milletiz ama önce can sonra canan.

 
Bu ülkede insanlar çöpten gıda maddeleri toplayıp yemek yapmaya çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde bir sürü insanımız 25 kuruş ucuza ekmek alabilmek için ekmek kuyruklarına giriyor. “Aş, iş” deyip intihar eden insanlarımız var, esnaflarımızın dükkânları kapalı, böyle bir şey olamaz arkadaşlar.

 
Ayrıca, 156 ülkeye sağlık yardımları yaptığımızdan bahsediyorsunuz. Bakın, arkadaşlar bu ülkede SMA’lı çocuklarımız var, geçenlerde anne, babaları geldiler “Ağlaya, sızlaya yavrularımızı kurtarın” dediler. Eğer paramız varsa devletin birinci görevi o yavrularımızın canını kurtarmak olmalıdır.

 
Yine üniversite hastanelerimiz, -ben Trabzon milletvekiliyim- Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesi ve bütün üniversite hastaneleri sıkıntıda. Hastalar ameliyata giriyor, doktorlar diyor ki: “Şu nedir arkadaşlar, ameliyat eldiveni 10 kuruş, 20 kuruşluk ameliyat eldiveni. Ameliyat eldivenimiz yok, eldiven getirin.” diyorlar üniversite hastanelerimiz bu durumda. Batikon yok, üniversite hastanelerimizde bunun yerine sıvı deterjan kullanıyor bazı hastaneler belki de bu yüzden insanlar enfeksiyon kapıyor, ölebiliyor. Bu sıkıntılarımız dururken sanki ülkemizde milletimizin, memleketimizin hiçbir derdi, sıkıntısı yok biz ülkelere para yardımı yapmaktan, ülkelere sağlık yardımı yapmaktan bahsediyoruz. Gerçekten akıl diyorum, gerçekten vicdan diyorum.

 
Değerli arkadaşlar, bakınız, şimdi, yine, az önce Sayın Grup Başkan Vekili de söyledi “Siyaset yalanla yapılmaz, haram olur.” dedi. Evet, arkadaşlar, bakın, bu ülkede yıllardır iktidarda bir siyasi parti var ve maalesef birçok konuda bu millete yalan söylüyor.

 
Bakın, dediler ki “Cumhuriyet Halk Partisinin dikili bir ağacı yok.” “Cumhuriyet Halk Partisinin yaptığı bir fabrika yok.” “Cumhuriyet Halk Partisinin çaktığı bir çivi yok.” Çok özür dileyerek arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkeye yaptıklarını şöylece bir liste hâlinde, sizler de görün arkadaşlar.

 
Şu gördüğünüz 15 metrelik liste Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkeye yaptığı fabrikalar, limanlar, sanayi tesislerinin listesidir. Alın, okuyun ve iftira atmayın.

 
Arkadaşlar, şu liste de, şu elimdeki liste de AKP’nin on sekiz yılda sattıklarının listesidir; bunu da atıyorum. Bu da 13 metrelik listedir arkadaşlar, AKP’nin sattıklarının listesidir. Bu ülke 70 sentlere muhtaç olduğu günleri gördü ama hiçbir iktidar bu ülkenin 70 kuruşluk malını satmaya tenezzül etmedi ta ki AKP iktidarına kadar.

 

ahmet kaya bütçe (1) ahmet kaya bütçe (2) ahmet kaya bütçe (3) ahmet kaya bütçe (4) ahmet kaya bütçe (5) ahmet kaya bütçe (6) ahmet kaya bütçe (7) ahmet kaya bütçe (8)