CHP’li Kaya: İşsizlik, iş cinayetleri son bulsun; emek hakla buluşsun!

CHP’li Kaya: İşsizlik, iş cinayetleri son bulsun; emek hakla buluşsun!
30 Nisan 2020 14:02

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 1 Mayıs İşçi Bayramı için bir mesaj yayınlayarak, “iş cinayetlerinin son bulduğu, işsizlik sorununun ortadan kalktığı, gelir dağılımındaki eşitsizliğin ve haksızlıkların son bulduğu, yoksulluğun sona erdiği bir Türkiye temenni ediyor, tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutluyorum” dedi.

 

 

Her yıl Türkiye’nin dört yanında coşkuyla kutlanan, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağıyla geçecek olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yine evlerden kutlamalarla devam edecek. 1 Mayıs’ı kutlamak için 1977 yılında Taksim’e çıkan emek ve özgürlük mücadelesi anımsatan ve öncülerini şükranla andığını belirten CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları kaydetti:

 

 

NE EZEN NE EZİLEN İNSANCA HAKÇA BİR DÜZEN

 

 

“1 Mayıs’ta bu kez meydanlarda değiliz fakat bu durum, emek ve dayanışma mücadelemizden, inancımızdan, coşkumuzdan bir gram dahi eksiltmeyecek. Kargo çalışanları, postacılarımız, fırıncılarımız, sağlık çalışanlarımız, kısacası bu zor günlerde dahi evde kalma lüksü olmadığı için sokakta alın teri döken ekmek parasını çıkaran işçi ve emekçi kardeşlerimiz bu senenin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yıldızlarıdır. Emeğin hakla buluşması, işçinin ve emekçinin yüzünün gülmesi için olmazsa olmazdır. İş cinayetlerinin son bulduğu, işsizlik sorununun ortadan kalktığı, gelir dağılımındaki eşitsizliğin son bulduğu, yoksulluğun sona erdiği bir Türkiye temenni ediyor, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle ‘ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen’ için diyerek, 1 Mayıs’ın huzur ve sağlık dolu bir Türkiye’ye vesile olmasını temenni ediyorum.