CHP’li Kaya, ‘İnterneti olmayan öğrenciler ne olacak?’ diye sordu! Bakan Selçuk ‘Erişemediğimiz öğrenciler var’ yanıtını verdi!

CHP’li Kaya, ‘İnterneti olmayan öğrenciler ne olacak?’ diye sordu! Bakan Selçuk ‘Erişemediğimiz öğrenciler var’ yanıtını verdi!
22 Ağustos 2020 12:15

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, uzaktan eğitimde internet ve bilgisayar sıkıntısı çeken öğrencilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı, Milli Eğitim Ziya Selçuk’a ” İnterneti olmayan öğrenciler ne olacak?” diye sordu. Selçuk, önergeyi önce “Erişemediğimiz öğrenciler var” şeklinde yanıtladı, daha sonra anlaşmalı operatörler üzerinden ücretsiz internet imkânı sağlandığını belirttti.

 
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için internet bağlantısı, bilgisayar ve televizyon ihtiyaçlarının karşılanması gerekir” diyerek TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

 

 

BAKAN SELÇUK’TAN ÇELİŞKİLİ YANIT

 
Selçuk, önergeyi önce “Erişemediğimiz öğrenciler var” şeklinde yanıtladı, daha sonra “Öğretmen, öğrenci ve velilerimiz tüm sınıflara ait içeriklerin yer aldığı EBA üzerinden istedikleri tüm ders içeriklerine erişim sağlayabilmektedir” dedi. Aynı zamanda, anlaşmalı operatörler üzerinden ücretsiz internet imkânı sağlandığını belirten Selçuk’un, yanıtını CHP’li Kaya şu sözlerle değerlendirdi:

 

 

‘SORUNU ÇÖZÜN’

 
“Uzaktan eğitim yapabilmenin koşulu her evde internet, televizyon ve bilgisayar olmasıdır. Bu koşulların hiçbiri yok. Sorduğumuz sorular çok açıktı. Ama bu sorulara Milli Eğitim Bakanı hiçbir yanıt vermiyor. Ya biz sorumuzu iyi anlatamadık ya da bunlar okuduğu sorulara doğru yanıt vermiyor. Saray hükûmetine çağrımdır: Milli Eğitim Bakanlığı’na bu sorunları çözmek için ihtiyacı olan ek bütçeyi verin. İmkânları olmayan ailelere yardım yapın. Uzaktan eğitim ancak öyle karşılık bulabilir. Bizi yanıltmayın, sorunu çözün.”