CHP’li Kaya: Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı’ndan kızına özel kadro!

CHP’li Kaya: Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı’ndan kızına özel kadro!
8 Eylül 2020 12:17

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Burhan Akpınar’ın da kızı için özel öğretim görevlisi ilanı açtığını iddia etti. Kaya, “Üniversitelerimiz dünya sıralamasında neden ilk 500 içinde yer alamıyor diye soranların dönüp aynaya bakması gerek” diyerek konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

 

CHP’li Yıldırım Kaya şunları kaydetti:
AKP iktidarıyla birlikte üniversitelerimizde yeni bir dönem başladı. Artık üniversite rektörleri ve dekanları kendi aileleri için özel karo açabiliyor. Gün geçmiyor ki bir rektör ya da dekan kendi eşi, kızı, oğlu, yeğeni ya da yakın akrabasına uygun kadro açmasın.
Üniversitelerimizin, fakültelerimizin başına rektör, dekan diye artık liyakatsız eş, dost, akraba, yandaş atanıyor. Liyakatsiz insanlar bir günde profesör, doçent oluyor. AKP eski Milletvekilleri, seçilemeyen Milletvekili adayları, eski belediye başkanları ya da adayları rektör yapılıyor. Onlar da kendi akrabalarını torpille üniversitelerde işe alıyor.
Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Burhan Akpınar da kızı için özel öğretim görevlisi ilanı açtı. Kriterler arasına ‘mobbing’ konusunda çalışma yapmış olma şartını da koydu. Niye? Çünkü dekanın kızı Esra Nur Akpınar’ın bu konuda yazdığı bir makalesi vardı. Üstelik de makale babasının editörlüğünü yaptığı dergide yayımlanmıştı. İlanda yer alan çok özel kriterle örtüşen bir başka aday olmadığı, daha doğrusu olamayacağı için dekan da babalık görevini yapmanın huzuru içinde kızını üniversitede işe başlattı!
Üniversitelerimiz dünya sıralamasında neden ilk 500 içinde yer alamıyor diye soranların dönüp aynaya bakması gerek. Üniversiteler artık bilim yuvası olmaktan çıktı, AP’nin il, ilçe teşkilatları gibi çalışmaya başladı.

Rektörleri hangi kritere göre atıyorsunuz? Üniversite rektörleri neden demokratik seçimle değil de saray tarafından atanıyor? Bilimsel tek bir makalesi olmayan bir insan, nasıl oluyor da koskoca üniversitenin başına rektör olabiliyor? YÖK’ün fonksiyonu ne? Bilen var mı? Yok hükmünde bir kurum! Eğitimde akıl tutulması yaşıyoruz!