CHP’li Kaya: Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu acilen çözülmeli!

CHP’li Kaya: Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu acilen çözülmeli!
22 Kasım 2018 10:53

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, emeklilikte yaşa takılanlar sorununun öncelikli olarak çözüm beklenen konuların başında geldiğini ifade ederek “Milyonlarca vatandaşımızın sigortalılık süresini ve prim gün sayısını doldurmuş olmalarına rağmen emekli edilmemesi ülkemizin kanayan bir yarası hâline gelmiştir” dedi.

 

 

Konuyu TBMM Genel Kurulu’nda bir kez daha gündeme getiren Kaya şunları kaydetti:

 

 

“Ülkemizin ve milletimizin önemli ve öncelikli sorunları çözüm beklerken iktidar partisi tarafından Meclis gündemine taşınan konuların vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin çok uzağında kaldığını görüyoruz.

 

Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu da vatandaşlarımızın öncelikli olarak çözüm beklediği konuların başında gelmektedir. Milyonlarca vatandaşımızın sigortalılık süresini ve prim gün sayısını doldurmuş olmalarına rağmen emekli edilmemesi ülkemizin kanayan bir yarası hâline gelmiştir. Her seçim döneminde iktidarıyla muhalefetiyle çözüm sözü verilen emeklilikte yaşa takılanlar sorunu artık ve acilen çözülmelidir. Analarının ak sütü gibi hak ettikleri emeklilik hakları vatandaşlarımıza verilmelidir. Bu hakkı vermeyenler kazanılmış bir hakkın gasbedilmesi vebalini omuzlarında taşımaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu sorun çözülünceye kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz. Milletimizin bu haklı talebini unutturmayacağız, unutturulmasına da izin vermeyeceğiz. Bunu böyle bilin istiyoruz.”