CHP’li Kaya: Emeklilerimizin insan onuruna yakışır şekilde yaşamalarını sağlayalım!

CHP’li Kaya: Emeklilerimizin insan onuruna yakışır şekilde yaşamalarını sağlayalım!
11 Ocak 2019 11:40

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya,  emeklilere verilen zam oranını Meclis’e taşıdı.

 

CHP’li Kaya, konuşmasında şunları kaydetti:

 

“Bu ülke için yıllar yılı çalışan, üreten, alın teri döken emeklilerimizin ülkemizin her bir karışında emekleri, hizmetleri vardır. Emeklilik dönemlerinde kimseye muhtaç olmadan huzur ve mutluluk içinde yaşaması gereken emeklilerimiz bugün âdeta kan ağlıyor.

Sadece Trabzon’umuzda 150 bin emeklimiz var. 27 bin emeklimiz bin liranın altında maaş alıyor yani açlık sınırının da altında.

Son bir yılda elektrik yüzde 45, doğal gaz yüzde 31, tuz yüzde 34, patates yüzde 74, salça yüzde 90, sabun yüzde 68 zamlandı. Devletin vergilere yaptığı artış yüzde 23’ün üzerinde.

Peki, emekliye ne verildi? Yüzde 10,19.

Emeklilerimizi açlığa mahkûm ettiğiniz gibi, bir de alay eder gibi, pinpon topu, saç tokası, at nalı çivisi gibi alakasız ürünlerle enflasyonu belirliyorsunuz.

Şunu bilin ki: Devletlerin saygınlığı yönetenlerin yaşadığı saraylarla, lüks ve şatafatla değil, emeklilerine verdiği değerle de ölçülür.

Gelin, iktidarıyla, muhalefetiyle bir araya gelelim ve emeklilerimizin hak ettikleri, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalarını sağlayalım, yoksa emeklilerimiz sizi poşetleyip gönderecek.”