CHP’li Kaya Düzköy Belediyesi’ne sordu: Hangi hakla devredersiniz?

CHP’li Kaya Düzköy Belediyesi’ne sordu: Hangi hakla devredersiniz?
11 Aralık 2020 13:13

Trabzon’un Düzköy İlçesi’nde skandal bir gelişme yaşanıyor. 1999 yılında, Düzköy Çayırbağı Doğankaya Mahallesi’nde, mahalle sakinlerinin emekleri ve maddi katkılarıyla öğretmen lojmanı olarak yapılan bina ve Cevizlik Mahallesi ile Orta Mahalle’de yine vatandaşlar tarafından yapılan 2 cami, AK Partili Belediye Başkanı Yılmaz Ankara tarafından ve belediye meclis üyelerinin onayı ile belediyenin borcu karşılığında Maliye Bakanlığı’na veriliyor.

 

 

Konuyu gündeme getiren ve Düzköylülerin el birliği ile yaptırdığı lojman ve Camilerin Maliye Bakanlığı’na devredilmesine tepki gösteren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “lojmanın arsasını Tuğlasını, çimentosunu köylü vermiş, binayı Şahinkayalı vatandaşlarımız yapmış. Camileri Düzköylü vatandaşlarımız fedakârlıklarıyla yapmış. Süt satmışlar, tereyağı satmışlar, peynir satmışlar, ilçelerine bu hizmetleri yapmışlar. Şimdi belediye hangi hakla bu arsa ve binaları Maliye’ye devrediyor. Bunu biz yapsaydık “CHP camileri satıyor” diye ortalığı ayağa kaldırırdınız! Bu yaptığınız vicdana sığar mı” dedi.

 

 

KÖYLÜNÜN YAPTIĞI CAMİ VE LOJMANI SATIYORLAR

 

 

Düzköy Belediyesi Meclisi 3 Aralık 2020 tarihinde aldığı kararla mülkiyeti belediyeye ait olan Cevizlik Mahallesi 126 ada 15 parselde bulunan camiyi, Ortamahalle 258 ada 1 parsel ve Çayırbağı Doğankaya Mahallesi’nde bulunan 596 numaralı parselde kayıtlı bulunan öğretmen lojmanlarını üzerlerindeki yapılarıyla birlikte borç terkini maksadı ile Maliye Bakanlığına satma kararı aldı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Köylünün emekleriyle yapılan taşınmazların satılmasına tepki gösterdi.

Kaya, “Düzköy Şahinkaya mahallesindeki vefalı vatandaşlarımız köylerine hizmet eden öğretmenlerini düşünerek orada bir arsa bağışlamış ve üzerine öğretmenlerin kalması için bir lojman yapmıştır. Yine satışı yapılmak istenen iki mahalledeki cami de yine köylünün parasıyla ve emekleriyle yapılmıştır. Şimdi AK Partili Belediye ve meclis üyeleri bir kararla bu taşınmazları borçları karşılığında Maliye Bakanlığı’na devrediyor. Bu yapılan İbadethanelerimize, maneviyatınıza ve vatandaşlarımızın hakkına ve emeğine yapılmış büyük bir saygısızlık ve haksızlıktır. Belediye hangi hakla bunu yapıyor, bir tuğlaları mı, bir çivileri mi var orada? Vatandaş fedakârlık yapmış, bağış yapmış emek vermiş. Sen bu hakkı bu emeği yok sayamazsın” dedi.

 

 

KENDİ BELEDİYELERİNE DE HAYIRLARI YOK

 

 

Düzköy’ün bir önceki dönem CHP’de olduğunu hatırlatan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Merkezi hükümet, bizim dönemimizde Düzköy Belediyesi’ne üvey evlat muamelesi yapmıştı. Belediyeyi AKP alırsa Düzköy ihya olacak, hizmet alacaktı. Camileri, lojmanları satarak mı hizmet alacak? Yazık, AKP hükümetinin ne ülkeye ne de kendi belediyelerine de hayrı kalmamış ” ifadelerine yer verdi.

 

DÜZKÖY B.MECLİS KARAR