CHP’li Kaya: Çocuk hastanemiz neden bitmiyor, bu işin mazereti olamaz!

CHP’li Kaya: Çocuk hastanemiz neden bitmiyor, bu işin mazereti olamaz!
1 Eylül 2020 11:16

KTÜ bünyesinde 2016 yılında inşaatına başlanan 225 yataklı Çocuk Hastanesi, ödenek yetersizliği nedeniyle bir türlü bitirilemiyor. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Çocuklar bizim geleceğimiz ve her şeyimiz. Gerekirse bazı yatırımlar durdurulabilir fakat bu hastanenin inşaatı asla durdurulmamalıdır, gereken ödenek verilerek hastanemizin bir an önce bitirilmesini istiyoruz. 4 yıldır bu hastanenin bitmesini bekliyoruz. Bu işin keyfiyeti, mazereti olamaz” dedi.

 

 

 

2016 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde inşaatına başlanan Çocuk Hastanesi’nin inşaatı yeterli ödenek bulunamadığından 4 yıldır tamamlanamıyor. Hastane inşaatının iç tefrişatı hariç bitirilmesi için 25 milyon liranın üzerinde bir ödeneğe ihtiyaç olduğu ifade edilirken, hastane için 2020 yılında 6 milyon lira, 2021 yılı için 5 milyon lira ödenek ayrıldığı kaydedildi. Bu ödeneklerle Çocuk Hastanesi’nin bitirilmesinin mümkün olamayacağını ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

ÇOCUKLARIMIZA SARAYLAR DEĞİL HASTANE LAZIM

 

 

“İnşaat yapmakla övünen 19 yıllık AKP iktidarı, KTÜ bünyesindeki Çocuk Hastanemizi ne yazık ki 4 yıldır bitiremiyor. Neymiş, ek ödenek verilmiyormuş ve hastanemiz bu yüzden bitirilemiyormuş! Böyle bir mazeret olur mu? Bunu asla kabul etmiyoruz. Sarayın 3 milyarı aşan bir bütçesi var ama sıra çocuk hastanemize gelince bütçe bulunamıyor öyle mi? Cumhurbaşkanının Muğla’nın Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayı için 2018 yılında 330 milyon lira, 2019 yılında 30 milyon liralık ödenek ayrılabiliyor ama söz konusu çocuk hastanemiz olunca para yok deniyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapımına başlanan Van Gölü kıyısındaki Ahlat Köşkü’ne toplamda 125 milyon bütçe ayrılıyor fakat hasta çocuklarımız için 25 milyonluk bir ek ödenek ayrılamıyor. Her yerde saraylar yapmaya para bulan AKP Hükümeti söz konusu çocuk hastanemiz olunca para bulamıyor mu? Bize saraylar değil bu hastane lazım.”

 

 

4 BAKANIMIZI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

 

 

“Şehir olarak, 4 bakanımız var diye gurur duyuyoruz, övünüyoruz. Bu 4 bakanımız nereye bakar? İşte çözülmeyi bekleyen önemli bir sorunumuz var. Gelin, hep birlikte bir el atalım, ek ödenek çıkarılmasını sağlayalım, elbirliğiyle hastanemizi bir an önce bitirelim ve Trabzon’umuza bu değerli hizmeti kazandıralım. Yoksa bu rahatlıkla, bu anlayışla, bu keyfiyetle ve ödeneklerle hastanemizin kolay kolay biteceği yok.”

 

 

25 MİLYON EK ÖDENEK LAZIM

 

 

“Çocuk hastanesi bölgeye hizmet verecek. Bir an önce tamamlanıp vatandaşın hizmetine açılması gerekiyor. Hastanede şu anda yüzde 55 oranında gerçekleşme var. 25 milyonluk ek ödenek bulunabilirse ancak 2022’de tamamlanabilecek. Tüm bölgeye hizmet verecek bir çocuk hastanesinden bahsediyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, çocuklar bizim her şeyimiz. Bu hastane çok önemli. O nedenle buranın inşaatına acilen kaynak ayrılması gerekiyor. Başka işler durabilir ama bu iş durmamalı ve hastanemiz bir an önce tamamlanarak açılmalıdır. Bölge olarak bunu bekliyoruz, şehir olarak bunu bekliyoruz. Hasta çocuklarımız ve aileleri bunu bekliyor. Artık bu işin keyfiyeti, mazereti kalmamıştır.”

 

 

ÖDENEK YETERSİZLİĞİ MAZERET OLAMAZ

 

 

“Bölgemiz ve Trabzon için çok önemli sağlık kuruluşlarından biri olacağını düşündüğümüz hastanemiz nedense bir türlü bitirilemiyor. Çok önemli bir hastane diyoruz çünkü bünyesinde; Çocuk Acil, Ameliyathane, Teşhis Üniteleri, Çocuk İzleme Merkezi, 38 yataklı yeni doğan bölümü, 8 yataklı yeni doğan cerrahi bölümü, 23 yataklı Pediatrik yoğun bakım bölümü ve 25 yataklı KİT Ünitesi bulunduran toplamda 225 yatak kapasiteli tam teşekküllü bir Çocuk Hastanesi’nden bahsediyoruz. Bölgemizin ve Trabzon’un bu hastaneye çok ihtiyacı varken ödenek yetersizliğinden bahsediliyor olmasını kabul etmiyoruz. Bu işin mazereti olamaz. Trabzon’un iktidarıyla, muhalefetiyle tüm milletvekillerini ve Trabzonlu 4 bakanımızı bu meselenin ivedilikle çözülmesi için yani hastanenin bitirilmesi için gerekli ek ödeneğin çıkarılması için acilen göreve çağırıyoruz.”