CHP’li Kaya anlattı: Bir annenin ikizlerine kavuşma hikayesi!

CHP’li Kaya anlattı: Bir annenin ikizlerine kavuşma hikayesi!
12 Nisan 2020 13:24

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, bir annenin iki aylık ikiz bebeklerine kavuşma hikayesini paylaştı.

 

İşte Kaya’nın kaleminden koronavirüs günlerinde yaşanan o umut dolu hikaye:

 

Kırşehir Kartalkaya köyünde sığır çobanlığı yapan Halime Yıldız, 9 çocuk annesi, ailesiyle birlikte köyde çobanlık yapıyor. Memleketi Şanlıurfa’dan Kırşehir’in Kartalkaya Köyü’ne iş için gelmişler. Halime iki ay önce doğum yapmak için memleketi Şanlıurfa’ya gidiyor. Erken doğum yapan Halime’nin ikiz bebekleri kuvöze alınıyor. Tedavinin uzun sürmesi nedeniyle Halime köydeki işlerinin başına dönmek zorunda kalıyor. Kövezdeki ikiz bebekler de bu arada sağlığına kavuşuyor. Hastaneden ikiz bebeklerini alabileceği haberi gelmesine geliyor ama Halime, koronavirüsün yarattığı olağanüstü durum nedeniyle bir türlü ikiz bebeklerine kavuşamıyor. Çünkü koronavirüs salgını nedeniyle şehirlerarası yolculuk yasaklanmıştır. Halime de Şanlıurfa’ya gidip bebeklerini alamıyor.

 
Halime’nin gözü yaşlı yardım talebinden sonra hemen Kırşehir Valimiz ve Şanlıurfa Valimiz ile görüşerek, Halime’nin ikiz bebeklerine kavuşması için yardımcı olmalarını rica ettim. Kırşehir Valimiz İbrahim Akın, Kartalkaya Köyü Muhtarı Hacı Ömer Kahraman’ı babayla birlikte Şanlıurfa’ya gönderdi. Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin gerekli tüm prosedürü tamamlatarak, ikiz bebeklerin babaya teslim edilmesini sağladı.

 
İkiz bebeklerimiz Şanlıurfa’dan yola çıktı.

 
Anne Halime Filiz ikiz bebeklerine kavuşmak için eli yüreğinde altı çocuğu ile birlikte ikizler Ali ve Ayşe bebekleri bekledi.

 
Ve nihayet Kartalkaya köyü muhtarı Öner Kahraman’ın kullandığı araç evin önünde durdu, Halime’nin ve kardeşlerin heyecanı ve mutluluğu bizleri de sardı. Halime ana ve kardeşler koşarak arabadan Ali ve Ayşe bebeği alarak sıcacık yuvalarına girdiler.

 
Kartalkaya köyünün nüfusu iki kişi ile arttı, sevinç, mutluluk herkesin hakkı işte Dayanışmanın sonucu…

 
İkiz bebeklerin anneleri, kardeşleri ile buluşmasında emeği geçen; Kırşehir Valimiz İbrahim Akın’a ve Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin’e ikiz bebeklerimizin getirilmesi için gösterdikleri çabadan dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca büyük bir fedakarlıkla 1400 km yolu kendi aracı İle getiren Kartalkaya köyü muhtarı Ömer Kahraman’a, Tüm doktorlarımıza, sağlık çalışanlarına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Şanlıurfa il müdürlüğü çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 
Dayanışmanın hep var olduğu bu toprakların daha nice yeni güzel günler görmesi dileğiyle.