CHP’li Kart: Teklifle, MİT’e geçmişe yönelik af düzenlemesi getirilmekte

CHP’li Kart: Teklifle, MİT’e geçmişe yönelik af düzenlemesi getirilmekte
17 Nisan 2014 14:55

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “MİT’e, bu teklif ile geçmişe yönelik af düzenlemesi getirilmekte, geleceği hedef alarak da yasal şemsiye sağlanmaktadır” dedi.

 

 

Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen MİT Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin eleştirilerde bulundu.

 

Teklif ile devlet eliyle çeteleşmenin yasal güvencesinin yaratıldığını, ileri süren Kart, “Reyhanlı ve Uludere olaylarında, Oslo görüşmelerinde, Şike, Silivri ve KCK yargılamalarında, Mısır ve Suriye ilişkilerinde güvenilirliğini kaybeden, halka hesap veremez hale gelen MİT’e, bu teklif ile geçmişe yönelik af düzenlemesi getirilmekte, geleceği hedef alarak da yasal şemsiye sağlanmaktadır” diye konuştu.

 

 

Düzenleme ile doğrudan başbakana bağlı görev yapan, operasyonel gücü olan, yasal denetimden uzak bir yapı oluşturulduğunu savunan Kart, şunları kaydetti: “Bu teklif ile 90 yıllık cumhuriyet, 70 yıllık demokrasi kazanımlarımıza darbe vurulmaktadır. Gelinen süreçte, Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşları hem cumhuriyetin ve hem de demokrasinin kazanımlarına hep birlikte sahip çıkma sorumluluğuyla karşı karşıyadır. Anayasal ve meşru direnme hakkı dahil olmak üzere, toplumsal çatışmaya yol açmadan ve bu oyuna gelmeden bu süreci hep birlikte aşmak durumundayız. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kazanımları kifayetsiz ve muhteris bir kadronun kişisel ve siyasi ikballerine feda edilemeyecek kadar değerlidir.”