CHP’li Kart: Erdoğan’ın kişisel ve siyasi çıkarları Türkiye’nin kaderi olamaz

CHP’li Kart: Erdoğan’ın kişisel ve siyasi çıkarları Türkiye’nin kaderi olamaz
29 Ağustos 2014 14:19

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “IŞİD terör örgütünün, Anıtkabir, Mevlana Müzesi ve Hacı Bektaş Veli Türbesi’ni hedef alan saldırı hazırlıkları içinde olduğuna dair iddialar kamuoyunda dile getirilmektedir” dedi.


Kart, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, IŞİD yapılanmasının Konya’da ulaştığı boyut hakkında bilgi verdi. Mağdur ailelerin kendisine gelip ulaştığını ve bilgi verdiğini kaydeden Kart, “Hocalar gençleri toparlayıp cihadın anlam ve önemini anlatıyor. Bu yolla kendilerine ulaşılan kişi sayısı Konya ve civarında 3 bin kişiye ulaştı. Cihanbeyli’den 17 kişi katıldı, 8’i öldü. Hadim’den 12, Bozkır’dan 50 kişi IŞİD saflarında, Çayırbağı’ndan 12 kişi katıldı, 6’sı öldü” dedi.

 

Bu hocaların ismen emniyet tarafından da bilindiğini iddia eden Kart, şöyle konuştu: “Bu gençler Kilis üzerinden Suriye’ye geçirilmektedir. Yapılan propagandalarda, ‘Kabe yıkılacak, İstanbul alınacak’ denilerek, Anıtkabir, Mevlana Müzesi ve Hacı Bektaş Veli Türbesi hedef alınarak, Türkiye’nin kafir memleket olduğu propagandası dile getirilmektedir. Bu gençlere 3-4 ay eğitim verilip Suriye’ye savaşa gönderiliyor. Gaziantep, Kilis, Urfa Ceylanpınar hastanelerinde Konyalı 600’e yakın yaralı var. IŞİD terör örgütünün, terör ve sabotaj amacıyla Anıtkabir, Mevlana Müzesi ve Hacı Bektaş Veli Türbesi’ni hedef alan saldırı hazırlıkları içinde olduğuna dair iddialar kamuoyunda dile getirilmektedir. Bu 3 merkezin Türkiye’nin ulusal ve kurucu değerleri, moral ve inanç değerleri yönünden önemi ve vazgeçilmezliği açıktır. Bu alanlara yönelik olarak gerçekleştirilebilecek saldırıların toplumsal sonuçları ve yaratacağı tahribatı tasavvur etmek istemiyoruz. Hükümeti; başta sözü edilen 3 merkez olmak üzere, Türkiye’nin tarihi, ulusal ve kültürel değerlerinin korunması konusunda gerekli önlemlerin alınması için şimdiden uyarıyoruz.”

 


CHP’li Kart, yeni Bakanlar Kurulu’nun sorulması üzerine, “Sayın Davutoğlu’na haksızlık yapmak istemem ama yeni kabine, Recep Tayyip Erdoğan Hükümetidir. Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel ve siyasi çıkarları Türkiye’nin kaderi olamaz. Türkiye’nin Anayasal kurumlarını, Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel ve siyasi çıkarlarına endeksli hale getirmekten vazgeçmek gerekiyor” dedi.