CHP’li Karakaş’tan Bakan Çelik’e çağrı: Kendisini yargı yerine koymaktan vazgeçsin

CHP’li Karakaş’tan Bakan Çelik’e çağrı: Kendisini yargı yerine koymaktan vazgeçsin
21 Kasım 2014 14:12

CHP Genel Başkan Yardımcı Ercan Karakaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı ve basına da yansıyan konuşması artık malumun ilanı olduğunu belirterek, “Sanat kurumlarını yok etmyi hedefleyen TÜSAK Yasası’nı savunan Bakan sansürü de doğal buluyor” dedi.

 

 
CHP’li Karakaş, yaptığı basın açıklamasında, Bakan Çelik’in sansür konusunu gündeme getirenlere yanıt verirken bile sansürü yalanlamadığını, doğal kabul ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

 

 

“Sansürü ve baskıyı olağanlaştırıyor. Siyasi ve idari ön denetimi savunuyor.Hiçbir çağdaş demokratik ülkede, kültür bakanının sanatçıların yaratıcı özgürlüklerine müdahaleyi savunması, sanat kurumlarının özerkliğine karşı tavır alması, tiyatro sahnelerinin satılmasını görmezden gelmesi mümkün değildir. Sayın Bakan tiyatroya, edebiyat eserlerine yapılan yardımların gizlilik içerisinde yapılmasını da normal buluyor. Yardım yapılacak tiyatroların ve edebiyat eserlerinin listesi var fakat ne kadar yardım verildiği gizli. Sayın Bakanı bu konularda uluslararası normlara uymaya kendisini yargı yerine koymaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.”