CHP’li Karabıyık: Kayıtsız şartsız milletin olan egemenliği bir kişiye vermek için millete gidiyorsunuz!

CHP’li Karabıyık: Kayıtsız şartsız milletin olan egemenliği bir kişiye vermek için millete gidiyorsunuz!
18 Ocak 2017 17:14

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Anayasa Değişikliği ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Türkiye’nin başka hiçbir sorunu yokmuş gibi iki haftadır Başkanlık Sistemi telaşına düşüldüğünü söyleyen Karabıyık, AKP’nin ya bu sorunları görmezden geldiğini ya da Başkanlık Sistemini daha önemli gördükleri için onun üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti.

 

 

 

 

Başkanlık Sisteminin vatandaşa, terör bitecek, ekonomik sorunlar çözülecek, işsizlik kalmayacak, yoksulluk bitecek, dış politikadaki sorunlarımız çözülecek, yani sanki bir sihirli değnekmiş gibi anlatıldığını da hatırlatan Karabıyık, AKP ve MHP sıralarına dönerek “Peki, siz gerçekten buna inanıyor musunuz yoksa inanmak mı istiyorsunuz? Belki siz de inanmıyorsunuz, söylemek istiyorsunuz, dilinizin ucuna geliyor ama gelecek kaygısıyla söyleyemiyorsunuz. Unutmayın, bu kadar şehit verdiğimiz, gazilerin kan döktüğü, Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünyaya örnek olarak kurduğu Cumhuriyeti “evet” oyunuzla feda etmek aşamasındasınız” diye seslendi ve ekledi:

 

 

 

“Siz “millî irade” diyorsunuz, peki, millî iradeye önem veriyorsunuz da millî iradenin seçtiği Başbakanı da siz görevden aldınız. İşinize geldiğinde millî irade var, işinize geldiğinde millî irade maalesef yok oluyor. “Millete gideceğiz.” diyorsunuz, kayıtsız şartsız milletin elinde olan egemenliği milletin elinden almak ve bir kişiye vermek için millete gidiyorsunuz.”

 

 

OHAL Ortamında Anayasa Değişikliği Tartışılamaz!

 

 

 

 

Bu süreçte çevresindeki vatandaşların da görüşünü aldığını açıklayan Karabıyık, “Evet” vereceğini söyleyenlerin bir kısmının Başkanlık Sistemini bilmediğini, bir sihirli değnek gibi gösterildiği için terörün biteceğine inandığını ya da “Korkuyorum, ya çocuklarım işsiz kalırsa ya “Evet” demediğimi fark ederler de tutuklarlarsa” kaygılarıyla oy vereceğini söyleyenler de olduğunu ifade etti.

 
OHAL ortamında dünyanın hiçbir yerinde Anayasa değişikliğinin tartışılamayacağını; çünkü anayasal kamuoyunun oluşmadığını ifade eden Karabıyık, vatandaşın korku içinde olduğunu, “evet” oyu veren vekillerin de bu değişikliğe gerçekten inanmadığını, bu nedenle Anayasa hazırlama sürecinde sağlıklı bir zemin olmadığını dile getirdi.

 

 

 

Torunlarınıza “Evladım, Biz Oylarımızla Cumhuriyeti Ortadan Kaldırdık” mı Diyeceksiniz?

 

 

Milletvekillerinin geleceğin vebalini taşıdığını da hatırlatan CHP’li Vekil, “Şimdi, düşünün, yıllar geçecek ve torunlarınızı dizinize oturtacaksınız, torununuz size: “Dedeciğim, cumhuriyet ne demek?” diye soracak; siz ona cumhuriyeti özlemle anlatacaksınız. “Peki, dedeciğim, cumhuriyete ne oldu?” diyecek, “Evladım, biz oylarımızla cumhuriyeti ortadan kaldırdık, yerine başkanlık sistem ini getirdik.” diyeceksiniz. “Peki, dedeciğim, nineciğim, egemenlik kayıtsız şartsız milletindi, ne oldu?” diyecek, “Evladım biz artık ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ demiyoruz, bir kişinin eline teslim ettik.” diyeceksiniz.

 

 

Oysa yıllar geçtikten sonra sevgili torunlarınıza “Cumhuriyet benim oylarımla korundu, cumhuriyete ben sahip çıktım evladım, sevgili torunum, bundan sonra da sen sahip çıkmaya devam edeceksin.” demenin gururunu yaşamanızı isterim.” çağrısıyla konuşmasını tamamladı.