CHP’li Karabat: Muhalefete bıçaklı tehdit!

CHP’li Karabat: Muhalefete bıçaklı tehdit!
9 Temmuz 2019 11:15

23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul seçimleri öncesinde birçok medya kuruluşu sokak röportajları yapmıştı. İstanbul Times TV adlı bir yerel haber kanalına Reis Boz adlı bir vatandaşımız röportaj vermiş, röportajın sosyal medyada hızla yayılmasının ardından ise Reis Boz’un evinin duvarına ismi yazılarak yanına bir bıçak saplanmıştı.

 

 

 

Konuyu yazılı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, düşünce hürriyetinin Anayasal bir hak olduğuna dikkat çekerek devletin bu hakkın korunmasından birinci derecede sorumlu olduğunu ifade etti.

 

 

İKTİDAR ELEŞTİRİLERE TAHAMMÜLSÜZ

 
Soru önergesinde; “Salt düşüncelerini ifade etti ve hükümeti eleştirdi diye bir vatandaşın böylesine tehditlere maruz kalması kabul edilemez.” diyen Karabat, muhaliflere linçe varan saldırıları meşru gören anlayışın giderek yaygınlaştığını ve iktidarın kendisine yönelen en demokratik eleştiriye bile tahammül edemediğini iddia etti.

 

 

ÖNERGELERE CEVAP VERİLMİYOR

 
İçişleri Bakanı’na daha önce de söz konusu röportajları yapan İstanbul Times TV’ye yönelik engelleme ve tehdit iddialarını sorduğunu da hatırlatan Karabat; “Daha önce de İstanbul Times TV’nin çalışmalarının engellendiği yönünde şikâyetler tarafımıza bildirildi. Konuyu yazılı olarak aylar önce İçişleri Bakanına sorduk, hala önergemize cevap bekliyoruz. Hem röportajı yapan vatandaşın ve ailesinin tehdit edilmesi hem de haber kanalının çalışmalarının valilikçe engellenmesi haklı olarak bizleri kaygılandırmaktadır.” dedi.