CHP’li Kaplan: Vatandaşın sorunu bitti de, sıra başka ülkelere şova mı geldi?

CHP’li Kaplan: Vatandaşın sorunu bitti de, sıra başka ülkelere şova mı geldi?
4 Şubat 2020 10:48

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yazılı bir açıklama yaparak AKP’nin hazırladığı yerel yönetimler düzenleme taslağını eleştirdi. Kaplan, “Vatandaşın sırtına yük bindirmek için yeni bir düzenleme hazırlayan AKP, vatandaşlarımızın delik ceplerine göz dikmekten bıkmadı” diye ifade etti. Kaplan, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Sibiga’nın yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kiev ziyareti kapsamında, Ukrayna ordusunun ihtiyaçları için 200 milyon TL’lik finansal yardımda bulunacağına da dikkat çekerek, “Ülkemizin derdini, tasasını çözdüler sıra başka ülkelere yardıma geldi. Ülke bu haldeyken vatandaşı düşünmeyip; başka ülkelere finansal yardım yapacak AKP’nin vatandaşlarımızı gerçekten ne kadar önemsediği ve düşündüğünün en somut göstergesidir. Bu ülke bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor” dedi.

 
“VATANDAŞIN SORUNU BİTTİ DE, SIRA BAŞKA ÜLKELERE ŞOVA MI GELDİ?”

 
Milletvekili Kaplan, “İşsizlikten, ekonomik krizden intihar eden vatandaşlarımız, kepenk kapatan esnafımız, atanamayan öğretmenlerimiz, ödenek yok deyip, emeklilikte yaşa takılan mağdur insanlarımız, zamlardan toprağını ekemeyecek hale gelmiş çiftçilerimiz, burslarını ödeyemedikleri için mağdur olan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimiz, evine ekmek götüremeyecek hale gelen dar gelirli vatandaşlarımızın sorunlarını çözdünüz de sıra başka ülkelere şova mı geldi?” dedi.

 

 

“ÜRETİMİ BİTİREN, ZAMLARLA VERGİLERLE VATANDAŞIN CEBİNDEN ELİNİ ÇEKMEYEN BİR AKP ZİHNİYETİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ!”

 

 
AKP’nin hazırladığı yerel yönetimler taslağının onaylandığı takdirde vatandaşı daha da kara günlerin beklediğine dikkat çeken Kaplan, “ Üretim yapan fabrikaları sattılar. Şimdi zamla vergiyle ayakta durmaya çalışıyorlar. Saray, bu taslakta yine kendi elini güçlendiriyor, vatandaşın emeğini, alım gücünü, parasını sömürüyor. Taslak yasalaşırsa belediyelerin genel bütçe gelirlerindeki payı azalıp, belediye başkan ve meclisinin yetkileri daralacak; Saray güçlenecek. Taslak yasalaşırsa çöp vergisine yüzde 213 artış gelecek, Çevre vergisi arttırılacak, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne ek “yol ve trafik katkı payı” eklenecek, konuta ve suya yeni zamlar gelecek; vatandaşın payına kara günler düşecek. Aldığı maaşlarına zamlar, vergiler ve borçlardan dokunamayan vatandaşlarımızı karın tokluğuna bile yaşayamayacak duruma getirdiler” dedi.