CHP’li Kaplan: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmeye devam ediyoruz

CHP’li Kaplan: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmeye devam ediyoruz
22 Nisan 2020 18:31

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı ve TBMM’nin kuruluşu dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 
Kaplan, mesajında “23 Nisan, bir taraftan Cumhuriyet’imizin temellerinin atılarak egemenliğin ilan edildiği, diğer taraftan da geleceğimizin teminatı çocuklarımıza Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği bir bayramdır. 100 sene önce, egemenliği millete veren Mustafa Kemal Atatürk, millet egemenliğini, bağımsız ve özgür yaşama iradesini korumuştur. Bugün tüm dünya ile birlikte ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgınının gölgesinde kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın coşkusunu sokaklarda değil ama evlerde, balkonlarımızda kutlayacağız. 100 sene önce olduğu gibi bugün biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, egemenliğin tek adamda değil, millette olması gerektiğini savunarak ve bu konuda mücadele ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmeye devam ediyoruz” dedi.

 
Kaplan, mesajının devamında “Tam anlamıyla Çocuk Bayramını kutlamamız için çocuklarımıza güvenli bir gelecek, güçlü bir ülke bırakmak en temel görevimizdir. Çocuklarımızı korumak, eğitim olanaklarını geliştirmek, çocuk istismarını önlemek, çocuklarımıza sağlıklı, güvenli yaşam olanakları sunmak en önemli vazifemizdir. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “fikri hür, vicdanı hür” nesiller yetiştirmek zorundayız. Çocuk istismarı, çocuk yaşta evlilik ve çocuk işçilerin olmadığı bir ülke temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100 yılını kutluyor; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasında büyük özveri ve önderliğiyle Cumhuriyet’imizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını şükran, saygı ve minnetle anıyorum” dedi.