CHP’li Kaplan: Cumhuriyet bizim için yalnızca yönetim şekli değil..

CHP’li Kaplan: Cumhuriyet bizim için yalnızca yönetim şekli değil..
28 Ekim 2019 11:32

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 
//ANKARA

 

 

Kaplan yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

“Cumhuriyet’imizin, ilan edilişinin 96. yıldönümünü milli birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 
Aziz milletimiz, 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, canını ortaya koyarak; ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesiyle Cumhuriyeti kurmuştur.

 
Her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen; milletimiz, bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi ile yaşlısı, genci, kadını, erkeği ile kararlılıkla savaşmış, bizlere Cumhuriyeti armağan etmiştir.

 
Cumhuriyet bizim için yalnızca yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin çağdaşlaşma yolundaki en büyük hamlesi, toplumsal değişimin ve siyasal alandaki yenilenmenin projesi de olmuştur. Cumhuriyetin ilanı ile milletimiz tarihindeki en büyük ve en önemli dönüm noktalarından birini yaşamıştır. Bu topraklar üzerinde yaşayan tüm yurttaşlarımızın, dili, dini, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun, hiçbir ayrım gözetmeksizin, aynı haklara sahip ortak geçmiş ve geleceğe inanan, demokrasiyle ve kapsayıcı ruhla Cumhuriyetine sahip çıkmıştır. Birlik ve beraberlik içerisinde , ‘Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak’ hedefi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda emin adımlarla ilerleyip, Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkarak ve evrensel ilkeleri benimseyerek uygar dünyanın bir parçası olmaya devam edecektir.

 
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Cumhuriyet ve bağımsızlık uğruna vatanı pahasına canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”