CHP’li Kaplan: Avukatların onurlu cübbelerine; hiçbir siyasi iktidar düğme eklemeye çalışamaz!

CHP’li Kaplan: Avukatların onurlu cübbelerine; hiçbir siyasi iktidar düğme eklemeye çalışamaz!
1 Temmuz 2020 10:33

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, AKP Hükümeti’nin “çoklu baro” sistemi düzenlemesini TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak sert bir dille eleştirdi.
Milletvekili Kaplan, Genel Kurulda yaptığı konuşmada: “Avukatların onurlu cübbelerine; hiçbir siyasi iktidar düğme eklemeye çalışamaz! Adaletin terazisiyle oynamanıza izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Kaplan’ın TBMM Genel Kurul konuşması şu şekilde:
“AK Parti Hükümeti tarafından hazırlanan ‘çoklu baro’ düzenlemesi AVUKATLIK mesleğine karşı yapılmış bir sabotaj girişimidir. Çoklu Baro, ciddi bir siyasal kutuplaşma ve bölünmeye sebep olacak; Avukatları siyasi görüşlerine göre ayrıştırılacaktır. Çoklu Baro, Avukatlık mesleğinin ve Baroların siyasallaştırılmasıdır. Yargı bağımsızlığına vurulan bir darbe ve savunma bağımsızlığının yok olması demektir.
Barolar, siyasi partilerin yan kuruluşlarına dönüştürülemez. Mahkemeye siyaset karıştırılamaz. Avukatların onurlu cübbelerine; hiçbir siyasi iktidar düğme eklemeye çalışamaz!
Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve Avukatlarımızın meslek onurları için “çoklu baro” teklifine karşıyız. Adaletin terazisiyle oynamanıza izin vermeyeceğiz.”