CHP’li Kaplan: 19 Mayıs emperyalizme, işgale ve sömürüye başkaldırış günüdür

CHP’li Kaplan: 19 Mayıs emperyalizme, işgale ve sömürüye başkaldırış günüdür
19 Mayıs 2020 08:51

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Kaplan yayınladığı mesajda, “19 Mayıs Anadolu’nun kurtuluş mücadelesi; milli mücadelenin başlangıcı, emperyalizme, işgale ve sömürüye başkaldırış günüdür” dedi

 
Kaplan’ın açıklaması şunları dile getirdi:

 
“101 yıl önce bugün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Bandırma Vapuruyla Samsun’a çıkarak İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı bağımsızlık savaşımızı başlatmıştır. 19 Mayıs ülkemizin bağımsızlığı için bir milat, kurtuluşun bir müjdesi olmuştur.
Bağımsızlığımız için bu mücadeleyi başlatan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, çağdaş bir devlet yaratmış, modern Türkiye Cumhuriyeti kurmuştur. Kurtuluşa ve kuruluşa atılan ilk adımın tarihi olan 19 Mayıs 1919’un çağdaş Türkiye’nin mihenk taşlarından biri olmuştur.
19 Mayıs 1919, laik, demokratik, bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında en önemli adımdır. 19 Mayıs’ı, Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere bayram ilan eden, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün dava arkadaşlarına olan borcumuz bugün her zamankinden daha da büyüktür.
Bugün hepimize ama en çok da geleceğimizin teminatı olan gençlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği gençlerimizin dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet değerlerinin sahibi olarak, barışı ve demokrasiyi korumaya devam edeceğine inanıyoruz.
Emperyalizme, sömürüye ve zulme başkaldırarak; kurtuluşa ve kuruluşa atılan ilk adımın tarihi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.
Koronavirüs salgını nedeniyle 23 Nisan’da olduğu gibi, 19 Mayıs günü de; bayramımızı evlerimizin balkonlarından, pencerelerimizden coşkulu bir şekilde kutlayacağız.”