CHP’li Kaboğlu’nun Türk kimliğini değiştirmeye yönelik anayasa değişiklik taslağına eski CHP milletvekilinden sert tepki!

CHP’li Kaboğlu’nun Türk kimliğini değiştirmeye yönelik anayasa değişiklik taslağına eski CHP milletvekilinden sert tepki!
2 Şubat 2020 20:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kabaoğlu tarafından “Demokratik muhalefetin” anayasa değişikliği için izlenmesi gereken yol haritasını açıkladığı “Yasama Yetkisi Devredilemez” adlı bir kitapçık hazırladı.

 

 

Kitapçıkta, Anayasanın değiştirilemez maddelerinden olan ikinci maddedeki “Atatürk Milliyetçiliği” ifadesini çıkardı. Yerine “İnsan haklarına dayanan laik ve demokratik sosyal hukuk devleti” ifadesini kullandı.

 

Aydınlık Gazetesi’nin konuyu “CHP’nin Anayasa taslağında Türk Milleti yok” başlığıyla manşetine taşımasının ardından Kaboğlu CHP’nin Anayasa taslağının bulunmadığını belirterek hazırlanan raporun CHP’yi bağlamadığı, sorumluluğunun kendisinde olduğunu söyledi. Kaboğlu, “Karalayıcı ve iftira ile dolu haber ve yazılar nedeniyle Aydınlık gazetesine karşı bütün yasal haklarımı kullanacağımı beyan ederim” dedi.

 

 

CHP eski milletvekili Şerafettin Turpcu ise yaptığı açıklamayla duruma sert tepki gösterdi.

 

Turpcu “CHP’de bir Mv; açıklamalarım beni bağlar diyemez. GB’ımız Sn.@kilicdarogluk’un önsözünü ve parti logosunu kullanmışsanız hiç diyemezsin! Konuya gelirsek;Her renge bulaşmış partilerin arasında CHP’yi kuruluş ve kurtuluşun dışındaki renklere kimse çeviremez!” dedi.