CHP’li İrgil yarın Bursa Kitap Fuarı’nda yeni kitabını imzalayacak

CHP’li İrgil yarın Bursa Kitap Fuarı’nda yeni kitabını imzalayacak
17 Mart 2018 16:54

Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil Bursa Kitap Fuarı’nda yeni çıkan beşinci kitabı ‘Fetret’i imzalayacak. İrgil, 18 Mart pazar günü saat 14.00’te Ezgi Kitabevi standında okurlarıyla buluşacak.

 

 

 

Kitap fuarlarını çok sevdiğini, pek çok yayını bir arada bulma imkanı vermesinden dolayı fuarların kaçırılmaması gerektiğini belirten İrgil Bursalılara çağrıda bulundu: “Bu yıl 16. kez kapılarını açan Bursa Kitap Fuarı yüzlerce yayınevine, onlarca etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bursalıları mutlaka bu fuarı ziyaret etmeye çağırıyorum çünkü kitap insanın en iyi dostu, okumak ise kendine yapabileceği en iyi yatırımdır. Okuyan insan kandırılmaz, aldatılmaz, dolandırılmaz. Okuyan insan adil, demokratik, gelişmiş bir ülke için en önemli yapı taşıdır. O yüzden halkımızı okumaya zaman ayırmaya davet ediyorum.”

 

 

DAHA AZ HAMASET DAHA ÇOK VİCDAN

 

 

‘Fetret’ ismini verdiği yeni kitabında özellikle son iki buçuk yılda ülkenin tanık olduklarını kaleme alan İrgil, “İnsanların çoğu sevmekten, düşünmekten, konuşmaktan, yaşlanmaktan, unutulmaktan ve ölmekten korkar. Birlikte ‘biz’ olarak güzel günler için daha az hamaset ve daha az nefret ve öfkeye, daha çok hoşgörü ve vicdana ihtiyacımız var” diyor. Halk Kitabevi’nden çıkan ‘Fetret’ üç bölümden oluşuyor. ‘Gerçek’ başlıklı bölümde, siyasi arenada yaşananlarla sağlık ve eğitim politikalarına kadar değerlendirmeler yer alıyor. ‘Acı’ başlıklı bölümde vicdanlara seslenen İrgil, ‘Umut’ başlıklı bölümde ise gelecek için gençlere öğütlerde bulunuyor.