CHP’li İrgil: Sağlık Bakanı, ‘Devlette devamlılık esas’ diyorsa, atama sözü tutulmalı!

CHP’li İrgil: Sağlık Bakanı, ‘Devlette devamlılık esas’ diyorsa, atama sözü tutulmalı!
21 Ekim 2017 10:52

“Devlette devamlılık esastır” diyen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın ifadesine güvendiklerini belirten CHP’li Ceyhun İrgil, “Öncelikle sağlık çalışanlarına verilen bu yılki ek atama sözü yerine getirilmeli” dedi.

 

 

Hekimlerden hemşirelere, anestezi tekniker ve teknisyenlerinden tıbbi sekreterlere her branştan binlerce sağlık çalışanının atama beklediğini belirten CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, devlette devamlılık ilkesine göre önceki Sağlık Bakanı’nın verdiği 2017 yılı ek atama sözünün tutulması gerektiğini ifade etti.

 

 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın önceki gün Meclis’te “Devlette devamlılık esastır. Bir görevli görevden alındığında yerine vekili aynı görevleri ifa eder” ifadesinin samimiyetine inandıklarını belirten CHP’li İrgil “Bu nedenle daha önceki bakanın verdiği sözleri Bakan Demircan’ın tutmasını bekliyoruz” dedi. İrgil; “Meclis’te güvenlik soruşturması bekleyen sağlıkçı atamalarının ne zaman tamamlanacağını sorduğumuzda Bakan ekim ayı sonuna kadar müjdesini vermişti. Kendisinden sağlık çalışanlarına ek atama müjdesini de bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

SORUNLARA İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

 

 

Öte yandan CHP’li İrgil, sağlık çalışanlarının sorunlarına ilişkin bir de araştırma önergesi verdi. Sağlıkta Dönüşüm programı kapsamında sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklar ve çözümlerin yanısıra sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesinin de ciddi sıkıntılar yarattığını belirten İrgil, şunları söyledi:

 

 

“Sağlıkla ilgili sorunlar, tıpkı eğitim alanında olduğu gibi deneme yanılma ile olmaz. Bir değişikliğe giderken uyarılar dinlenmezse halk zarar görür. Sağlıkta Dönüşüm ile teşkilat yapısı değiştirilirken hiçbir uyarıyı dinlememişlerdi, altı yılın sonunda bir KHK ile eski sisteme döndüler. Fiilen hiçbir şey üretmeyen ve bürokrasiyi artıran Kamu Hastaneleri Kurumu’nun zararı bu ülkeye oldu. Kiralanan binalar, ballı maaşlar ve diğer tüm giderleriyle hazineden milyonlarca lira harcandı. Bu zarar açıklanmalı. Halkın yanısıra iş güvenliğinden can güvenliğine kadar mağduriyet yaşayan sağlık çalışanlarının da sorunları giderilmeli.”