CHP’li İrgil: Muharrem İnce, huzur ve adalete güvence!

CHP’li İrgil: Muharrem İnce, huzur ve adalete güvence!
20 Haziran 2018 10:42

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 24 Haziran seçimlerinde halkın öfke ile huzur arasında bir tercih yapacağını belirterek “Muharrem İnce ile büyük bir umut dalgasının oluştuğunu görebiliyoruz ve bu nedenle adil bir yarış sonunda huzurun kazanacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

Seçim çalışması kapsamında İnegöl’de çeşitli ziyaretlerde bulunan CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Bursa’da bir değişim isteği görüyoruz. Vatandaşımız artık bıktığını ve huzur içinde yaşamak istediğini söylüyor. Keşke daha adil şartlarda bir seçim yarışı olsaydı ama artık tamam” diye konuştu.

 

 

“Bir taraf bundan önceki diğer seçimlerde de yaptığı gibi devletin tüm olanaklarından yararlanıyor” diyen İrgil şöyle devam etti: “Buna rağmen en önemli vaatleri demokrasiyi getirmek. Seçimde bile eşit, demokratik şartlarda yarışmayanın iktidara geldiğinde demokrasi uygulaması beklenemez. Hele 16 yıldır iktidardaki partinin hala demokrasi vaadinde bulunması tuhaf bir durum. Hiçbir vatandaşımız kendisine sürekli yalan söyleyen bir yönetimi hak etmiyor.”

 

 

BU YARIŞ ÖFKE İLE HUZUR ARASINDA

 

 

Bu seçimde katılım oranının yüksek olacağını düşündüğünü belirten İrgil, bir oyun bile önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

 

 

“Bu seçimlerde yeni bir anlayış yepyeni bir heyecanla tamamen huzur, sevgi ve kucaklaşma vaadiyle oy istiyor. Saygısızlık, öfke ve düşmanlık ile toplumu kutuplaştıranlar ise korkutarak ve ötekileştirerek oy istiyor. Kısacası halk öfke ile huzur arasında bir tercih yapacak. Eğer haklıya haklı, yanlışa yanlış denen bir ülkede yaşamak istiyorsak önce huzura ve adalete ihtiyacımız var, huzur için de ince düşünceli bir yönetime ihtiyacımız var. Muharrem İnce ile büyük bir umut dalgasının oluştuğunu görebiliyoruz. İlk mitinginden bu yana bu dalganın giderek arttığını ve güçlendiğini görüyoruz. Bu nedenle adil bir yarış neticesinde huzurun kazanacağına inanıyoruz.”

 

 

SEÇMENİN KULAĞINA KÜPE OLSUN

 

 

CHP’li İrgil, seçmenin oy vermeden önce 16 yıldır yaşananlara, vaat edilip yapılmayanlara, ülkenin geldiği ekonomik tabloya bakarak karar vermeleri gerektiğini de belirterek “En basitinden ne kadar sıklıkla et yiyebiliyorsunuz, bunu düşünmeniz bile yeterli” dedi. İrgil, şu ifadelerde buludu: “Seçmenin kulağına 24 Haziran küpesi olsun; bu iktidar kestiği zeytinlikler, sattığı şeker pancarı fabrikaları, böldüğü üniversiteler, OHAL uygulamaları, geçmeyenden de parasını aldığı köprüler, devletteki israf ve halka ödettiği yüksek vergilerle ülkeyi batıracak.”

 

 

Öte yandan seçimde herkesi sandık başına çağıran İrgil, “Hepimiz oylarımıza sahip çıkalım. Devlet bu seçimin güvenliğini sağlamak zorunda. En küçük şaibe bu seçimin meşruiyetine gölge düşürür” diye konuştu.

 
foto-1

foto-2

foto-3