CHP’li İrgil MEB’in karnesini verdi! ‘Yine sıfır’

CHP’li İrgil MEB’in karnesini verdi! ‘Yine sıfır’
8 Haziran 2018 12:25

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin karne alacağı 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılına ilişkin bir değerlendirmede bulunan CHP’li Ceyhun İrgil; “MEB, bu öğretim yılında da öğrenci, öğretmen ve velileri mutlu edemedi. Laik eğitim karşıtı müfredattan sınav sistemleri ve yerleştirmelere geleceğimizin psikolojisini bozdu. MEB’in karnesi yine sıfır” dedi.

 

 

26. Dönem TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, okulların kapanması nedeniyle yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın karnesini değerlendirdi. İrgil, “Bir öğretim yılının daha sonunda geldik ve Bakanlık her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm derslerden sıfır çekti. Öğrenciye, öğretmene, velilere üzüntü, sıkıntı ve stres kaynağı olmaya devam etti” diye konuştu.

 
AKP iktidarının en zayıf halkasının eğitim olduğunu belirtenCHP’li İrgil,“16 yıldır yapılan değişiklikler ve bilimsel eğitim anlayışından uzaklaşan yapısıyla Milli Eğitim Bakanlığı bu ülkenin geleceğine ciddi zararlar verdi. Bu hasarı bir an önce onarmalıyız” dedi.

 

 

LGS BİLE MEB’İN SINIFTA KALMASI İÇİN YETER

 

 

Geçen hafta yapılan Liselere Geçiş Sınavı’ndaki şaibelerleyerleştirme sistemindeki belirsizliklerin bile MEB’in sınıfta kalması için yeterli olduğunu ifade eden İrgil, şöyle devam etti:

 
“Yerleştirme sisteminde pilot il olarak Bursa seçildi, buradaki denemeyle sistemdeki sorunlar tespit edilecekmiş. Hiçbir öğrencinin istemediği okula yerleştirilmeyeceği söylenmişti ama görüyoruz ki, öğrenciler tercihlerinde serbest olamayacak ve mecburi tercihlerde bulunacak. Kısacası yine söylediklerini yapmadılar, yine plansız bir sistemi dayattılar.”

 

PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ HATAYDI

 

 

CHP’li İrgil,Milli Eğitim Bakanlığı’nın bürokratların sürekli bakan eskittiği ve FETÖ yapılanması nedeniyle güven vermeyen bir bakanlık olduğunu belirterek şunları söyledi:

 
“Milli Eğitimin bir cemaatin eline teslim edilmesinin sonucunu hep birlikte gördük. Ders almadılar; ENSAR, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik gibi dini vakıflarla protokoller imzalandı. İl ve ilçe teşkilatları bu vakıfların oyuncağı haline getirildi. Bu bile yeter MEB’in sıfır çekmesi için. Fatih Projesi bile yeter aslında. Fırsat eşitliği, bilişim teknolojisinin etkin kullanımını dediler projeyi başlattılar, hala tamamlayamadılar ve hala bu çöpten projeyi birilerine para kazandırmak için sürdürme derdindeler. Öğretmenlere çektirdiklerini söylemekten dilimizde tüy bitti. Atama krizinden performans değerlendirmesine MEB hata üstüne hata yaptı. Bu hatalarla MEB sınıf geçemez.”

 

karne