CHP’li İrgil: Hürriyet’e yapılan saldırıyı kınıyorum

CHP’li İrgil: Hürriyet’e yapılan saldırıyı kınıyorum
9 Eylül 2015 13:38

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, dün akşam Hürriyet gazetesine yapılan saldırıya tepki gösterdi. İrgil, “Hürriyet’e yapılan saldırıyı kınıyorum. Son on yıldır iktidar nefret, kin, ötekileşme ve kutuplaşmayı şiddeti yükseltti. Bugün o gün atılan tohumların sonucunu görüyoruz” dedi.

 

 

 

Hürriyet gazetesine dün gecede yapılan saldırıyı kınayan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, DHA Bursa Bürosu’nu ziyaret ederek, ‘geçmiş olsun’ dedi. Hürriyet gazetesini okumadığı gün kendisinde eksiklik hissettiğini belirten İrgil, yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Ülkenin her yerinden provokasyona dönük, can sıkıcı, kaygı verici haberler geldiğini belirten Ceyhun İrgil, dün gece Hürriyet Gazetesi’nin basılması, parti binalarının yakılması ile Türkiye’de kardeş savaşının provasının yapıldığını söyledi. Bu olaylardan hükümeti sorumlu olduğunu belirten İrgil, şunları söyledi:

 

“Türkiye’de dün gece Hürriyet Gazetesi basılırken, parti binaları yakılırken 1920 yılındaki Nazilerin ‘kristal geceleri’ aklıma geldi. Türkiye’de kristal gece provası yaşandı. Nazilerin en pekiştiği dönemde sivil diktaya gidişte sivil terör yaratmaktı. Dün gece Türkiye’de kardeş savaşının provası yaşandı. İktidar son on yıldır ülkede nefretin, ötekileştirme, kutuplaştırma yarattı, şiddeti yükseltti. Bugün o gün atılan tohumların sonucunu görüyoruz. İnsanlar şaşırmasın. Yıllardır söyledik. ‘Bu söylemleri bırakın’ dedik. İşte sonuçları bunlar. İnsanları bir birine kırdıracaklar. İnsanlar iç savaş endişesi duydu. İnsanları sağduyulu, iktidarın yöneticilerini kifayetli olmaya çağırıyorum. Yeterli olmaya çağırıyorum. Hürriyet Gazetesi’ne yapılan baskıyı ve yazarlara getirilen eleştiriyi kınıyorum.”

 

Türkiye Cumhuriyeti’nde, Türklerin ve Kürtlerin kardeş olduğunu belirten İrgil, toplumun her kesimini hassas olan bu dönemde sağduyulu olmaya çağırdı. Ceyhun İrgil, “Ülkenin her yerinden provokasyona dönük, can sıkıcı, kaygı verici haberler geliyor. Türkiye uçurumun kenarında, en küçük yanlış adım yuvarlanmamıza neden olabilir. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Toplum olarak belki de hiç olmadığımız kadar soğukkanlı olmalıyız. Ilımlı olmalıyız. Öfkemizi bastırmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde bu sancılı günlerin üstesinden gelebiliriz. Bize şu anda gerekli olan sağduyu.”

 

Kaynak: Edip TEKİN/BURSA, (DHA)