CHP’li İrgil: Haksızlığa uğrayanlar için yürüyoruz!

CHP’li İrgil: Haksızlığa uğrayanlar için yürüyoruz!
16 Haziran 2017 11:24

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün hukuksuzluklara itiraz yürüyüşü olduğunu söyleyen CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Keşke bu ülkede adalet olsaydı” dedi.

 

 

 

Sabah yürüyüşe katılan, ardından Meclis çalışmaları için nöbete kalan CHP’li İrgil, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu:

 

 

“Dün tutuklanan ve haksız yere yirmi beş yıl tutukluluk kararı verilen Sayın Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun konusu ve yapılan haksızlık aslında bizim için yeni bir konu değil. Biz, Türkan Saylanlarda, Ali Tatarlarda yine sokaklardaydık. O gün haksızlığa, hukuksuzluğa nasıl itiraz ettiysek bugün de aynı şekilde itiraz ediyoruz. Mazlumların haklarını korumak için, haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayanlar için sokaklar ayağa kalktı ve yürüyor, şimdi artık zalimler düşünsün.”

 

 

KEŞKE İLE HUKUK OLMAZ

 

 

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın kürsüdeyken tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili mahkeme kararını “Ceyhun Bey, keşke hiç kimse suç işlemese” sözleriyle savunması üzerine CHP’li İrgil kürsüye çıkarak “Keşke ile hukuk olmaz; niyetle sonuç olmaz” dedi ve ekledi:

 

 

“Sayın Grup Başkan Vekilinin söylediği gibi, keşke ajan olmasaydı, keşke şunu olmasaydı… Eğer bu mantıkla yürüyeceksek, keşke o tırların içerisinde bebek mamaları olsaydı. Keşke bu ülkede adalet herkes için adil olsaydı, keşke sadece damatlar bırakılmasaydı. Keşke sualsiz, sorgusuz öğretim üyeleri, akademisyenler tutuklanmasaydı, ihraç edilmeseydi. Keşke insanların savunma hakkı kullandırılsaydı. Keşke bu ülkede adalet olsaydı.”