CHP’li İrgil: Eğitimin öznesi ne yazık ki öğrenci, öğretmen değil siyaset

CHP’li İrgil: Eğitimin öznesi ne yazık ki öğrenci, öğretmen değil siyaset
5 Ekim 2017 16:35

Türkiye’deki öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik ve sosyal haklarında büyük bir gerilemenin olduğunu söyleyen CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Eğitim politikasının öğretmenlerden taraf olmadığı dünyanın yegane ülkesiyiz” dedi.

 

 

 
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada en önemli sorunun kadrolu öğretmen atamasından vazgeçilmesi olduğunu dile getiren İrgil, “Torpil şaibeli sözleşmeli öğretmenlikle Anayasa’ya aykırı bir uygulamaya geçilmesi bir yana, mevcut açığın da ücretli öğretmenlikle kapatılmaya çalışılması eğitim politikasının öğretmenden taraf olmadığının göstergesidir. Eğitimin öznesi ne yazık ki öğrenci, öğretmen değil siyaset” diye konuştu.

 

HAK EDİLEN DEĞER VERİLMİYOR

 

İrgil şunları söyledi:

 
“Bugün ekonomik ve sosyal haklar bakımından sorunlar yaşayan öğretmenlerimiz üzerinde sendikal baskılar giderek artmış, ayrımcılık baş göstermiştir. Ücretli öğretmenlikle eğitimin niteliği sorgulanır olmuştur. Sözleşmeli uygulamasıyla öğretmenlik huzursuz bir meslek haline getirilmiştir. 15 Temmuz sonrası hukuki soruşturma ve araştırma yapılmadan görevden uzaklaştırmalar ve ihraçlarla öğretmenliğin toplumdaki itibarızedelenmiştir. Bilimsel bir anlayıştan uzaklaşılan eğitim sisteminde Türkiye’de öğretmenlerin hak ettiği değeri görmediği ortada. Tüm bu olumsuzlukların ve sorunların sona ermesi dileğiyle, tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”