CHP’li İrgil: Danıştay başkanın kızının ayrıcalığı nedir?

CHP’li İrgil: Danıştay başkanın kızının ayrıcalığı nedir?
24 Mart 2018 15:49

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, eğitim sistemini eleştirenlere Solomon yerlileri diyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı ayıpladığını söyledi. Bakanın eğitimin aksayan yönlerine ilişkin soruları yanıtlamaktan çekindiğini belirten CHP’li İrgil; “Bakan Solomon’u bıraksın da, yargıdaki aile mazereti tayinlerinin eğitimde neden olmadığını açıklasın” dedi.

 

 
Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı Gonca Hatinoğlu’nun mazeret tayiniyle görev yerinin kuranın üzerinden 24 saat bile geçmeden Elazığ’dan Ankara’ya görevlendirilmesinin başta sözleşmeli öğretmenler olmak üzere diğer kamu çalışanlarına dışlanmış hissettirdiğini belirten CHP’li İrgil şunları söyledi:

 

ÖĞRETMENLER FERYAT EDİYOR

 

“Sözleşmeli personelin günahı ne? Sözleşmeli devlet memurları ve öğretmenlerin suçu ne? Onlar bu ülkenin eşit vatandaşı değil mi?Danıştay başkanın kızının ayrıcalığı nedir?Danıştay başkanının kızının torpili tayini için; eş durumu mazeretini ileri sürdüler. Bu ülkeninöğretmenleri, sağlıkçıları, polis ve askerleri eşlerinden, çocuklarından uzak, parçalanmış olarak yaşıyorlar. Danıştay başkanının kızının aile birliği önemli de, bu insanların değil mi? İnsanların feryadını duymuyorlar. Diyor ki bir sözleşmeli öğretmen; Bizim dayımız bakan, eşimiz vali, anamız Danıştay başkanı değil çünkü! KHK ile atandın, 6 yıl eşinden çocuğundan ayrı kalacaksın deniyor biz sözleşmeli öğretmenlere! Yaşanan dramlara, yıkılan yuvalara, anne-babasız büyüyen çocuklara duyarsız kalıyorlar!’ Bakan’a sormak lazım; bu duyarsızlığıyla, bu adalet anlayışıyla, tek eksiğin okul öncesinde olduğunu düşündüğü eğitim anlayışıyla geceleri nasıl rahat uyuyor, vicdanı hiç sızlamıyor?”