CHP’li İrgil: AKP’nin seçilmişlerinin hukukunu savunmak da bize düştü!

CHP’li İrgil: AKP’nin seçilmişlerinin hukukunu savunmak da bize düştü!
16 Ekim 2017 16:01

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, istifası istenen belediye başkanlarının görevden alınmalarının halkın iradesine saygısızlık olduğunu belirterek; “Ne acı ve trajikomik ki, tek adam anayasası için çalışan belediye başkanları ve seçilmişlerin hukukunu savunmak da bize düştü” dedi.

 

 

 

İstifası istenen belediye başkanları arasında Bursa’nın da adının geçiyor olması konusunda “Bursa’nın şu andaki en önemli sorunu; Bursa halkının iradesine ve seçimine saygısızlık tehdidi” diyen CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

 

“Bu belediye başkanları istifa ederlerse partide görev alacaklar. Etmezlerse, İçişleri Bakanlığı suç örgütleri ile bağlantı, yolsuzluk vb sebeplerle bunları görevden alacak. Yani yolsuzluk yapan veya suç örgütleri ile bağı olduğu bilenen belediye başkanlarıyla ilgili adli ve idari süreç kendilerine mi bağlı? Nerede kutsadığınız o millet iradesi? Bu hukuksuzluktur ama daha da önemlisi, dilinizden düşmeyen milli iradeye saygısızlıktır. Bu başkanları halk seçtiyse, seçen halka saygısızlıktır! Yok, eğer halk seçti gibi yapıyoruz ama tek adam belirliyor, seçim formalite diyorsanız; bu da yine o kentin halkına saygısızlık değil mi?

 

 

PARTİLERİNDEN İSTİFA ETMELİLER

 

 

İstifası istenen belediye başkanlarının kendilerini seçen halkın iradesine saygıları varsa görevlerinden değil partilerinden istifa etmeleri gerektiğini söyleyen CHP’li İrgil, iktidar milletvekillerine de şöyle seslendi:

 

 

“Ne acıdır ki; bu belediye başkanları, bu ülkede tek adam yönetimi olsun diye canla başla çalıştılar, hatta teşekkür plaketleri aldılar ve şimdi demokrasi ve hukuka ihanetin ilk kurbanları kendileri oluyor. Yanlarında kimse durmuyor! Biz hep halkın iradesini, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunduk. Ne acı ve trajikomik ki, bu ilkeleri derdest eden AKP’nin seçilmişlerinin hukukunu savunmak da bize düştü. Sizler kendi seçilmişleriniz için gıkınızı bile çıkaramazken, biz hak, hukuk ve adalet için susmayacağız.”

 

 

ZAN ALTINDA BIRAKIYORSUNUZ

 

 

İstanbul ve Düzce belediye başkanlarının dışında onlarcasının da sırada olduğunu hatırlatan İrgil; “Neden, hangi gerekçeyle bu belediye başkanlarının istifasını istiyorsunuz? Darbe başarılı olsaydı bundan farklı mı olacaktı? Bu siyasi vesayet ve demokrasiye tepeden bir darbe değil mi? Neden bu belediye başkanlarını yargı ile tehdit ediyorsunuz? Bir suç, yolsuzluk veya bizim bilmediğimiz bir gerekçe varsa, neden onları yargıya havale etmiyorsunuz? Yoksa bu belediye başkanları FETÖ’cü mü? Çünkü bu şekilde, hukuksuz ve onursuzca görevden alarak onları, idari kadrolarını, çalışma arkadaşlarını hatta ailelerini zan altında bırakıyorsunuz” ifadelerinde bulundu.